Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Femeile însărcinate trebuie să evite dietele vegetariene?

Femeile însărcinate trebuie să evite dietele vegetariene?

Dieta vegetariană este permisă în sarcina atât timp cât gravida mănâncă o varietate de alimente vegetale sănătoase, din care să-și ia necesarul de vitamine și minerale de care are nevoie ea și copilul ei.

Este nevoie de o anumită cantitate din fiecare grup pe zi:

  • fructe și legume proaspete, 5 porții pe zi
  • cereale integrale care vor aduce necesarul de fibre și vor potoli foamea, 3 porții pe zi
  • alimente bogate în proteine ca ouăle, nucile, leguminoasele, 3 porții pe zi, acestea fiind și surse bune de fier.
  • lactate 1-2 porții pe zi.

Este important să includă în alimentație suficiente proteine, fier și calciu, să evite ceaiul și cafeaua în timpul meselor, deoarece acestea prin coținutul de tanin și polifenoli fac mai dificilă absorbția de calciu și fier din vegetale. De asemenea, este important aportul de alimente bogate în vitamina C, ca sucul de portocale sau brocoli, care ajută organismul să absoarbă fierul din vegetale.

Este necesar să facă teste de sânge periodic, pentru a verifica nivelul de fier, iar dacă se constată un nivel scazut medicul ar trebui să recomande suplimente cu fier.

Dacă gravidă nu consumă lactate, ar trebui să-și ia calciul din vegetale ca brocoli, semințe de susan, nuci și fructe uscate, dar este dificil de absorbit calciul din aceste surse.

Uleiul de pește conține acizi grași omega 3, care ajută în dezvoltarea sistemului nervos al fătului. Foarte puține surse vegetale conțin acizi grași esențiali, cum ar fi semnințele de in și nucile. Așa că dacă nu mâncați pește, este necesar să luați suplimente cu ulei de pește.

Dr. Alina Sîrbu, Obstetrică-Ginecologie, Medic Specialist

Cere ofertă personalizată

Siguranta, confortul si confidentialitatea sunt pe primul loc pentru Regina Maria.
Inainte de a lua o decizie, afla toate detaliile despre pachetele de nastere si despre maternitatea in care alegi sa nasti.
Completeaza formularul si te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.
Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord  sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA pentru prezentarea serviciilor dedicate viitoarelor mame.
Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.