Tehnici chirurgicale moderne

Chirurgie robotica digestiva

Cele doua echipe chirurgicale, acreditate pentru realizarea interventiilor robotice digestive, realizeaza numeroase astfel de operatii moderne, cu extrem de mare precizie, cum ar fi: rezectii de colon, rezectii de rect, interventii de reparare a herniilor, esofagectomii si splenectomii. Pacientii care aleg interventiile robotice beneficieaza de numeroase avantaje. In plus, acestea ofera chirurgului o mai buna vizibilitate si o precizie crescuta, comparativ cu interventiile laparoscopice.

Afla mai multe

Chirurgie laparoscopica SILS

Dr. Bogdan Barta realizeaza cu succes, din 2012, in Spitalul Euroclinic operatii laparoscopice prin incizie unica prin ombilic (SILS): “Folosim o tehnologie care ne permite sa facem o singura incizie prin care inseram instrumentar diferit simultan, pentru a face o operatie complexa, care in trecut era efectuata prin incizii si cai de acces multiple. Se face o singura miniincizie, de 1-2 cm, ascunsa in cicatricea ombilicului, eliminandu-se practic cicatricea tipica, vizibila, asociata operatiei clasice”

Afla mai multe

Colecistectomie laparoscopica SILS

Echipa de chirurgi condusa de dr. Bogdan Barta recomanda de fiecare data metoda SILS (Single Incision Laparoscopic Surgery) pentru colecistectomii - operatiile de indepartare a colecistului afectat de litiaza biliara. Este cea mai moderna solutie chirurgicala, permitand o recuperare extrem de rapida, disconfort minim pentru pacient si lipsa cicatricilor - deoarece se efectueaza doar prin ombilic.

Afla mai multe

Chirurgie transanala minim invaziva (TAMIS)

Ori de cate ori este posibil, echipa de medici chirurgi din Spitalul Euroclinic incearca sa pastreze functia normala a intestinului gros la pacientii cu cancer rectal. Chirurgia transanala minim invaziva (TAMIS) este o modalitate inovativa, sigura si eficienta de tratament a polipilor benigni si a anumitor tumori canceroase de la nivelul rectului si colonului sigmoid inferior.

Afla mai multe

Chirurgie oncologica digestiva laparoscopica

In interventiile laparoscopice, instrumentarul este introdus prin trei pana la cinci incizii mici, avand ca rezultat mai putine complicatii, un timp de vindecare mai rapid, dureri mai putine si cicatrici mai mici. In cazul tumorilor de la nivelul stomacului si colonului, tehnicile minim-invazive, laparoscopice, permit respectarea integritatii corporale a pacientului, crescand calitatea vietii.

Afla mai multe

Cura hemoroizilor cu stapler

Interventiile minim-invazive pentru tratamentul hemoroizilor ofera pacientilor o solutie eficienta, in care durerea este neglijabila, iar vindecarea rapida. Medicii nostri chirurgi folosesc procedeul Longo/PPH (Procedure for Prolapse and Hemorrhoids) care le permite pacientilor sa-si reia activitatile normale dupa cateva zile. Reprezinta o alternativa la interventiile clasice, asociate frecvent cu dureri mari postoperatorii, care necesita tratament antialgic si au o perioada lunga de vindecare.

Afla mai multe

Chirurgia herniilor cu procedeul TAPP

Tratam toate tipurile de hernii, de la cele simple la cele complicate din punct de vedere tehnic. Chirurgii nostri utilizeaza tehnici laparoscopice moderne, cum este chirurgia minim-invaziva cu montarea obligatorie a unei proteze in spatiul properitoneal – standardul de aur la pacientii peste 20 de ani. Tehnica TAPP (trans abdominal pro peritoneal) cu montarea unei proteze 3D Max Light din polipropilena ofera recuperare rapida si rezultate estetice si functionale maxime.

Afla mai multe

Chirurgia herniei inghinale cu procedeul TEP

Abordul laparoscopic extraperitoneal (procedeul TEP) reprezinta cel mai putin invaziv tratament chirurgical, care permite externarea pacientului a 2-a zi dupa operatie si revenirea rapida la un stil normal de viata. TEP este cel mai modern procedeu laparoscopic disponibil la ora actuala si este indicat in cazul herniilor inghinale unilaterale (pe o singura parte), bilaterale si recidivate dupa operatia clasica.

Afla mai multe

Chirurgie laparoscopica standard si avansata

 • Colecistectomie
 • Apendicectomie
 • Chirurgia laparoscopica a jonctiunii eso-gastrice: achalazie, hernie gastrica transhiatala, reflux gastro-esofagian
 • Cura defectelor parietale abdominale: hernii si eventratii
 • Chirurgia laparoscopica colorectala
 • Splenectomie
 • Tratamentul laparoscopic al chistului hidatic hepatic
 • Suprarenalectomie Histerectomie

Interventii laparoscopice 3D

 • Colecistectomii
 • Apendicectomii
 • Rezectii de colon
 • Limfodisectii
 • Chirurgia herniei hiatale, acalazie, reflux gastro-esofagian, etc.)
 • Chirurgia ginecologica oncologica
 • Chirurgia ginecologica ablativa de tip histerectomie (histerectomia subtotala, histerectomia radicala, etc.)
 • Chirurgia ginecologica (miomectomie, adenoliza, tratamentul chirurgical al endometriozei, etc.)
 • Chirurgia reconstructiva a pelvisului
 • Uroginecologia