Colecistectomia laparoscopica prin incizie unica SILS

Daca am pietre la fiere, trebuie sa ma operez?

Raspunsul este categoric da, deoarece studiile au dovedit ca, mai devreme sau mai tarziu, litiaza biliara se complica, iar unele din aceste complicatii, cum ar fi colecistita acuta, icterul mecanic si pancreatita acuta pot fi severe. De aceea, se recomanda ca interventia chirurgicala sa fie efectuata la timp, inainte de aparitia complicatiilor. 

Ce este operatia laparoscopica prin incizie unica prin ombilic (sils)

SILS (Single-Incision Laparoscopic Surgery) este o interventie chirurgicala efectuata exclusiv printr-o singura incizie la nivelul ombilicului. Ombilicul este considerat un “orificiu natural embrionar”, fiind o cicatrice naturala a corpului si o zona de acces la nivelul cavitatii peritoneale care se vindica cu usurinta. Prin aceasta incizie sunt introduse in cavitatea abdominala toate instrumentele, inclusiv camera video, necesare chirurgului pentru operatia laparoscopica.

Colecistectomia laparoscopica

Colecistectomia este una din cele mai frecvente operatii, iar interventiile  pe cale laparoscopica sunt „gold standardul” in chirurgia vezicii biliare.

Colecistectomia laparoscopica prin incizie unica prin ombilic (SILS)
SILS (Single-Incision Laparoscopic Surgery) este o interventie chirurgicala laparoscopica efectuata exclusiv printr-o singura incizie la nivelul ombilicului. Ombilicul este considerat un “orificiu natural embrionar”, fiind o cicatrice naturala a corpului si o zona de acces la nivelul cavitatii peritoneale care se vindeca cu usurinta. Prin aceasta incizie sunt introduse in cavitatea abdominala toate instrumentele, inclusiv laparoscopul (tub optic subtire de 5-10 mm conectat la o camera video), necesare chirurgului pentru operatia laparoscopica.
Colecistectomia laparoscopica prin incizie unica prin ombilic (SILS) 3D
In Spitalul Euroclinic salile de operatie sunt dotate cu cea mai noua tehnologie laparoscopica – laparoscopia 3D. Cel mai mare avantaj al chirurgiei laparoscopice 3D este acela ca medicul poate opera in trei dimensiuni. Imaginea 3D permite o apreciere excelenta a profunzimii campului operator, ceea ce pentru chirurg inseamna precizie mai mare, incredere in gesturile operatorii si un timp de operare mai rapid. Astfel, prin laparoscopia 3D, actul chirurgical, in ansamblul lui, devine mai precis si mai sigur.

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.