Colecistectomia laparoscopica prin incizie unica SILS

Colecistectomia laparoscopica

Colecistectomia este una din cele mai frecvente operatii, iar interventiile  pe cale laparoscopica sunt „gold standardul” in chirurgia vezicii biliare.

Colecistectomia laparoscopica prin incizie unica prin ombilic (SILS)

SILS (Single-Incision Laparoscopic Surgery) este o interventie chirurgicala laparoscopica efectuata exclusiv printr-o singura incizie la nivelul ombilicului. Ombilicul este considerat un “orificiu natural embrionar”, fiind o cicatrice naturala a corpului si o zona de acces la nivelul cavitatii peritoneale care se vindeca cu usurinta. Prin aceasta incizie sunt introduse in cavitatea abdominala toate instrumentele, inclusiv laparoscopul (tub optic subtire de 5-10 mm conectat la o camera video), necesare chirurgului pentru operatia laparoscopica.

Colecistectomia laparoscopica prin incizie unica prin ombilic (SILS) 3D

In Spitalul Euroclinic salile de operatie sunt dotate cu cea mai noua tehnologie laparoscopica – laparoscopia 3D. Cel mai mare avantaj al chirurgiei laparoscopice 3D este acela ca medicul poate opera in trei dimensiuni. Imaginea 3D permite o apreciere excelenta a profunzimii campului operator, ceea ce pentru chirurg inseamna precizie mai mare, incredere in gesturile operatorii si un timp de operare mai rapid. Astfel, prin laparoscopia 3D, actul chirurgical, in ansamblul lui, devine mai precis si mai sigur.