Operatia laparoscopica 3D prin incizie unica prin ombilic SILS

Orice interventie chirurgicala reprezinta un stres important pentru pacient, din multe puncte de vedere.  Misiunea chirurgului nu este doar de a trata afecțiunile, ci si de a oferi cea mai buna solutie pentru o recuperare rapida si un impact minim asupra vietii pacientului. In urma cu mai bine de 20 ani, chirurgia laparoscopica devenea o metoda chirurgicala inovatoare, prin care se evita o incizie mare, cu recuperare foarte complicata pentru pacient.

Astazi, progresele tehnologice din jurul nostru se regasesc si in medicina. Astfel, cea mai noua tehnica chirurgicala laparoscopica este operatia laparoscopica prin incizie unica prin ombilic SILS (Single Incision Laparoscopic Surgery) realizata cu ajutorul camerei 3D, o interventie cu o recuperare extrem de rapida, numita si "operatia fara cicatrici".

Evolutia de la laparoscopia standard la SILS, respectiv SILS 3D a depins de perfectionarea instrumentarului, pe de o parte, si de pregatirea chirurgilor in a folosi aceste tehnici moderne, pe de alta parte. Chirurgia laparoscopica prin incizie unica prin ombilic necesita un chirurg experimentat, antrenat sa faca o astfel de procedura si care are o experienta mare in chirurgia laparoscopica.