Chirurgia urgentelor abdominale

Urgentele chirurgicale sunt tratate in Spitalul Euroclinic prin tehnici minim-invasive/ laparoscopice, care reduc perioada de recuperare si riscul de complicatii. Chirurgia laparoscopica 3D este utilizata pentru o gama variata de boli ale sistemului gastrointestinal, de la afectiuni ale esofagului, stomacului, colonului, rectului si anusului, pana la boli ale vezicii biliare sau ale splinei. Medicul chirurg foloseste ochelari medicali 3D, care ii ofera o imagine foarte clara a structurilor anatomice.

Urgente chirurgicale tratate in Spitalul Euroclinic

De cele mai multe ori, laparoscopia este atat metoda de diagnostic (identificarea cauzei), cat si terapeutica (rezolvarea cauzei), pentru urmatoarele afectiuni:

Efectuata prin SILS - incizie unica ombilicala. Prin operatia laparoscopica pot fi scosi inclusiv calculii din calea biliara. Colecistectomia laparoscopica este cea mai frecventa operatie efectuata la nivelul abdomenului.

Apendicita este una din cele mai frecvente urgente chirurgicale, o persoana din 2000 fiind operata de apendicectomie la un moment dat de-a lungul vietii. Apendicectomia se poate efectua minim invaziv pe cale laparoscopica, indepartarea chirurgicala a apendicelui inflamat realizandu-se cu ajutorul unor instrumente care sunt introduse in abdomen prin incizii mici. Astfel, pacientul se poate externa a doua zi.

Cea mai varstnica pacienta operata in Sectia de Chirurgie a Spitalului Euroclinic are 78 de ani si ca urmare a interventiei laparoscopice a depasit cu usurinta un moment critic.

Beneficiiile operatiei laparoscopice sunt importante datorita posibilitatii de explorare a intregii cavitati abdominale, de identificare si rezolvare a cauzei si de drenare a cavitatii abdominale. In plus, abordul laparoscopic evita o operatie deschisa in care incizia este una larga, cel mai frecvent de la pubis la xifoid (partea inferioara a sternului).

Abordate laparoscopic, avantaje sunt net superioare comparativ cu cele ale chirurgiei clasice.

Prin interventia laparoscopica, pe langa avantajul recuperarii rapide, se evita intrarea intr-un cerc vicios caracteristic operatiei deschise care favorizeaza tocmai formarea aderentelor postoperatorii.

Chistele ovariene rupte in cavitatea abdominala, pelviperitonitele, abcesele tubare, sarcina extrauterina - de cele mai multe ori, laparoscopia este atat metoda de diagnostic (identificarea cauzei), cat si terapeutica (rezolvarea cauzei).

Cancere de colon, rect sau stomac

Chirurgi cu vasta experienta

Majoritatea chirurgilor nostri s-au specializat in chirurgia laparoscopica avansata si au urmat numeroase stagii de pregatire in acest domeniu in centre de specialitate din Europa.