Tratament

Tratamentul instituit este personalizat și adaptat la patologia malignă a pacientului și la stadiul acestuia. Sunt utilizate cele mai noi și eficiente soluții terapeutice, de la chimioterapie de tip neoadjuvant, la chimioterapie de tip adjuvant, hormonoterapie, imunoterapie și terapie țintită, precum și tratament de suport pentru a atenua efectele secundare ale chimioterapiei. 

  • Chimioterapie de tip neoadjuvantă se administrează înainte de alta secventa terapeutica care poate fi chirurgicala sau radioterapie și care are ca scop reducerea volumului tumoral, prevenirea migrării celulelor canceroase și formarea metastazelor, ceea ce oferă pacientului cea mai bună perspectivă terapeutică uletrioaă și sporește substanțial șansele de ameliorare și vindecare a patologiei maligne.
  • Chimioterapie de tip adjuvant se administrează pacientului după tratamentul primar chirurgical sau radioterapie și are rolul de a maximiza eficacitatea tratamentului primar și de a reduce riscul de recidiva și include pe lângă chimioterapie și radioterapie, terapie hormonala sau imunoterapie administrată după operație.
  • Imunoterapia și terapiile biologice care acționează selectiv prin modularea răspunsului imun propriu al pacientului și pot reprezenta soluții cu efecte benefice spectaculoase asupra pacientului, intervenind salvator în tumori maligne aflate în stadii avansate cu metastaze.
  • Terapia hormonală acționează direct asupra celulelor maligne având ca efect încetinirea sau blocarea proliferării acestora și este frecvent utilizată în maladiile canceroase homono-sensibile sau hormono-dependente (cancere de sân sau cele din sfera genitală, de exemplu).