Echipa medicala

Echipa secției de oncologie medicală din Spitalul Brașov

Șef secție, dr. Adrian Hajdu, medic primar oncologie medicală 

S-a născut la Brașov și este absolvent al facultății de medicină din Brașov. S-a specializat în oncologie medicală la Institutul Oncologic Cluj-Napoca și a acumulat experienta medicala , printr-o bursă Erasmus, la Santiago de Compostela, Spania. 

„Acolo am înțeles că oncologia medicală este un domeniu plin de oportunități atunci când medicul este dedicat pacientului și când depune toate eforturile pentru binele acestuia. Am sesizat diferențele de abordare între ceea ce am văzut în spitalele din Craiova, Cluj și Brașov, pe perioada rezidențiatului și modul de lucru din spitalele din Spania și de atunci imi ghidez conduita medicala dupa aceste experiente.  Continui si aici, în Regina Maria, alaturi de colegii mei cu care impartasesc aceleasi principii de abordare a pacientului printr-o atitudine umana, bazata pe încredere, comunicare și suport total pentru pacientul oncologic", spune dr. Adrian Hajdu. 

Empatic, cald, excelent profesionist, cu o experiență importantă în spate (a acumulat experienta din tratarea a peste 2000 de pacienți), inclusiv în trialuri clinice, dr. Adrian Hajdu crede cu tărie că alaturi de implementarea celor mai noi terapii, colaborarea stransa cu celalte specialitati medicale si dezvoltarea profesionala continua,  suportul psihologic acordat pacientului este o parte esențială a terapiei și poate influența în mod determinat evoluția spre bine a bolnavului oncologic

Dr. Carmen Oprea, medic primar oncologie medicală completează echipa prin vasta experiență practică. 

„Oncologia medicală aduce suport esențial bolnavului mai ales atunci când medicul luptă constant, implicat, dăruit sincer alături de pacient. Este una dintre specializările medicale în care implicarea medicului este totală, cu atât mai mult cu cât prin natura disciplinei medicale, medicul oncolog urmărește pacientul ani și ani la rând. Reușitele mă alimentează cu energie, mă mobilizează și mă determină să dau tot ce am mai bun”, spune dr. Carmen Oprea.