Despre

Secția de oncologie medicală din Spitalul Brașov, alături de departamentul de chirurgie oncologică și centrul integrat de patologie a sânului oferă pacienților servicii medicale integrate, la standarde internaționale de înaltă clasă pentru o categorie largă de afecțiuni maligne. 

Pacienții secției de oncologie medicală din Spitalul Brașov beneficiază de decontari CNAS și de Programul Național de Oncologie (PNS3). În plus, pe lângă accesul necondiționat la terapii decontate de stat, au posibilitatea de a intra în programe de trial și studii clinice. Acestea din urmă oferă pacienților șansa unor terapii de ultimă generație, aflate în faza de cercetare, care pot avea beneficii semnificative prin în comparație cu opțiunile de tratament tradiționale, fără costuri suplimentare. 

Medicii secției de oncologie medicala, parte dintr-un sistem multidisciplinar, diagnosticheaza, stabilesc stadiul de evoluție al bolii, iar după analiza fiecărui caz în parte în cadrul Tumor Board, instituie cele mai bune și mai adecvate tratamente în conformitate cu protocoalele europene și americane (ghidurile ESMO - European Society of Medical Oncology și NCCN - National Comprehensive Cancer Network), adaptate si personalizate in functie de fiecare caz in parte.

Terapia oncologică medicamentoasă completează radioterapia și procedurile chirurgicale și  cuprinde: 

  • chimioterapie de tip neoadjuvantă; 
  • chimioterapie de tip adjuvant; 
  • chimioterapie paleativa
  • imunoterapie; 
  • hormonoterapie;  
  • terapie țintită.