Linie de garda ATI

Linia de garda ATI functioneaza 24/24 si este deservita de specialisti deosebit de bine pregatiti, alerti si eficienti, care ingrijesc cu respect si cu empatie orice pacient care ni se adreseaza. Activitatea echipelor ATI din spitalul nostru face sa fie posibila efectuarea atat a interventiilor chirurgicale elective, cat si urgentelor chirurgicale obstetricale si non-obstetricale.

Sectia noastra ATI este dotata cu aparatura de monitorizare si tratament la cele mai inalte standarde si beneficiaza de o echipa medicala antrenata sa rezolve impecabil cele mai complexe probleme de specialitate. Medicul ATI, ajutat de personalul sectiei, precum si de cele mai moderne aparate de anestezie si monitorizare perioperatorie fac posibila printr-o activitate complexa si atenta trecerea pacientului prin actul chirurgical, oricat de complicat sau de lung ar fi aceasta.

Tehnici complexe de anestezie si terapie intensiva perioperatorie

Suntem pregatiti sa tratam pacienti cu varste cuprinse intre cateva luni (chirurgie pediatrica) si 90+ ani, aplicand tehnici complexe de anestezie si terapie intensiva perioperatorie cum ar fi:

 • Anestezie generala pe pivot inhalator sau anestezie intravenoasa totala
 • Tipuri variate de anestezie regionala
 • Monitorizarea profunzimii somnului anestezic
 • Monitorizarea perfuziei cerebrale si a oxigenarii intregului organism
 • Monitorizarea profunzimii relaxarii neuromusculare
 • Monitorizarea invaziva hemodinamica si terapia disfunctiilor cardiace
 • Monitorizarea functiei renale
 • Monitorizarea si corectarea functiei respiratorii

Asiguram toate serviciile necesare unei activitati de anestezie si terapie perioperatorie competente:

Consultul preanestezic

Presupune examinarea detaliata a pacientului care urmeaza sa fie supus unei interventii chirurgicale. Incepe cu o discutie cu pacientul despre istoricul medical si preferintele in materie de tipul de anestezie dorit, fiind urmata de examenul clinic general si al cailor respiratorii. De asemenea, in timpul acestui consult, pacientului ii vor fi explicate tipurile de anestezie indicate si posibilele complicatii ce ar putea sa apara perioperator, urmand ca acesta sa semneze acordul informat privind anestezia si ingrijirile postoperatorii recomandate in cazul sau.

Tipuri de anestezii

Anestezii in domeniile chirurgicale si nechirurgicale pentru care spitalul nostru ofera asistenta de specialitate, dupa cum urmeaza:

 • Anestezii loco-regionale: rahi-perianestezie pentru operatii cezariene, anestezie regionala pentru interventii de chirurgie plastica, ortopedie, traumatologie.
 • Anestezii generale adaptate tuturor categoriilor de varsta, precum si problemelor medicale asociate. Echipa noastra ATI este pregatita sa aplice tehnici de excelenta in managementul cailor aeriene dificile, precum si sa ingrijeasca perioperator pacienti a caror stare de sanatate este grevata de probleme medicale variate (cardiologice, neurologice, pneumologice, etc.)
 • Analgo-sedare pentru proceduri de endoscopie digestiva superioara si/sau inferioara
 • Sedare monitorizata pentru proceduri de imagistica (RMN, CT) la cazuri selectionate
 • Ingrijiri anestezice monitorizate - terapie intensiva perioperatorie la pacienti cu multiple comorbiditati
 • Analgezia la nastere prin tehnica analgeziei epidurale continue
 • Terapia durerii acute si cronice

Protocoale standardizate privind administrarea anesteziei

Anesteziile sunt asigurate in functie de caz, inclusiv in regim day-case, individualizate dupa necesitati si conform indicatiilor Societatii Nationale de Anestezie si Terapie Intensiva. Atat tratamentul cat si monitorizarea pre, intra si postoperatorie se conformeaza normelor europene de specialitate, asa cum au fost ele emise si adoptate de Societatea Europeana de Anestezie si Terapie Intensiva, ESAIC - European Society of Anaesthesiology and Intensive Care.