Despre departament

Fiind un spital cu activitate majoritar chirurgicala, Spitalul REGINA MARIA Brasov beneficiaza in cel mai inalt grad de munca echipei ATI, implicata in solutionarea a numeroase probleme, pornind de la asigurarea actului anestezic indispensabil efectuarii interventiilor chirurgicale, continuand cu tratamentul continuu pre, intra si postoperator al tuturor problemelor medicale cu care se prezinta fiecare pacient chirurgical, precum si cu tratarea urgentelor medicale majore care pot sa apara in timpul spitalizarii si care pun in pericol viata pacientilor.

Spitalul REGINA MARIA Brasov are doua blocuri operatorii; blocul OG, cu doua sali de operatie si blocul de chirurgie multidisciplinara, cu trei sali de operatie. Fiecare bloc operator include cate un departament de Terapie Intensiva si Supraveghere postoperatorie, sectia ATI avand un numar total de 15 paturi deservite de personal medical specializat in urmarirea si tratarea celor mai complexe cazuri de patologie chirurgicala si obstetricala.

„Complexitatea muncii echipei ATI este putin cunoscuta si chiar mai putin inteleasa de cei mai multi dintre pacienti, membrii echipei desfasurandu-si o mare parte din activitate in timp de pacientul doarme ... Mie imi place sa spun ca medicu ATI-st este ingerul pazitor al pacientului in timpul trecerii sale prin experienta actului chirurgical si prin cele mai delicate momente din timpul spitalizarii, cele ale echilibrului fin dintre viata si moarte”, sustine dr. Luminita Cimpeanu, medic primar ATI, sef sectie.