Alte proceduri ortopedice

Fie ca este vorba de operatia de corectare a monturilor (hallux valgus) sau de proceduri care pot avea rezultate favorabile atunci cand sunt aplicate din stadii cat mai timpurii ale bolii, medicii nostri ortopezi sunt aici ca sa-ti ofere cea mai buna rezolvare.

Artrodeza Lapidus - solutie eficienta in corectia diformitatilor complexe ale piciorului hallux valgus (monturi)
Monturile (hallux-valgus)  reprezinta una dintre cele mai frecvente afectiuni ale antepiciorului, caracteristica femeilor de toate varstele si mult mai rara la sexul masculin. Montul la picior, se refera de fapt la o proeminenta osoasa care apare pe partea mediala a piciorului si care in timp creste prin accentuarea
diformitatii. Se caracterizeaza prin deviatia degetului mare spre exteriorul piciorului si a metatarsianului I spre interior. In fapt nu creste nici un os in plus, ci boala inseamna eminamente un dezechilibru muscular si ligamentar care duce la o deformare a pozitiei si a raporturilor osoase.

In stadiul avansat, tratamentul chirurgical este singurul tratament eficient de corectie

Mai ales in stadiile avansate ale bolii, cand diformitatea este din ce in ce mai complexa, singurul tratament eficient este cel chirurgical si are rolul de a reechilibra functional piciorul prin obtinerea alinierii corecte si stabile a oaselor piciorului. Cu cat diformitatea se accentueaza in timp si apar multiple alte complicatii, tratamentul chirurgical al diformitatilor piciorului devine si din ce in ce mai complex.

Interventia chirurgicala de corectare a monturilor este complexa

Complexitatea interventiei se refera la faptul ca tratamentul va trebui sa se adreseze tuturor structurilor osoase, musculare si ligamentare afectate in scopul de a obtine un picior echilibrat si deplin functional. Artrodeza Lapidus este un procedeu chirurgical prin care se realizeaza corectia diformitatii hallux valgus prin reaxarea si stabilizarea articulatiei.
Infiltratii cu plasma imbogatita cu trombocite (PRP)

Principiul de la baza infiltratiilor cu plasma imbogatita cu trombocite (PRP - Platelet-Rich Plasma) in leziunile musculoscheletale consta in administrarea unei plasme care contine o concentratie foarte mare de factori de crestere. Acestia sunt esentiali in procesul de vindecare in urma unor traumatisme la nivelul tendoanelor, ligamentelor, muschilor si articulatiilor. Rezultate excelente in tendinite, epicondilite si fasceite si efecte in curs de evaluare in artroze.

Infiltratii cu acid hialuronic in genunchi

Acidul Hialuronic este un component natural al lichidului sinovial din genunchi care lubrifiaza articulatia, facilitand o miscare fluida, fara frecarea oaselor. Tehnica presupune injectarea direct in articulatia genunchiului a unor preparate sintetice de acid hialuronic care tind sa substituie lichidul articular. Efectul este pe termen lung, ducand la remedierea durerilor si a edemului, dar si la refacerea lichidului sinovial. Rezultatul este cu atat mai bun cu cat pacientul nu este foarte in varsta si nu are o forma avansata de artroza

Vreau mai multe informatii

Image CAPTCHA

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate