Regenerare cartilaj

Leziunile de cartilaj reprezinta la ora actuala o provocare in chirurgia ortopedica, deoarece intarzierea diagnosticului si a tratamentului la momentul optim duce la modificari artrozice, uneori ireversibile, la nivel articular.

Cartilajul articular este un tesut destul de dificil de refacut si deterioarea suprafetelor articulare, traumatica sau degenerativa, lasa urme. Uneori evolutia catre artroza este destul de lenta, incat pacientii se pot amagi singuri ca se simt mai bine decat este in realitate. Astazi medicina regenerativa a cartilajului este o solutie inovatoare la aceasta problema. Ea are potentialul de a vindeca leziunea condrala intr-un stadiu incipient, ceea ce va schimba cursul unei boli cronice si va stopa evolutia catre distrugerea articulatiei. Iar pe termen lung, se va reduce nevoia practicarii unor interventii mai radicale, cum sunt cele de protezare articulara.”– a subliniat Dr. Vlad Predescu.

Chirurgia viitorului

Tehnicile moderne de regenerare a cartilajului folosesc propriile celule mezenchimale de la nivelul maduvei hematogene pentru a trata leziuni complexe condrale, in special la nivelul articulatiei genunchiului. Unele celulele din maduva hematogena reprezintă o categorie principala de celule din corpul uman care contribuie la capacitatea organismului de a-si reinnoi si repara propriile tesuturi. Spre deosebire de celulele mature, celulele primordiare pot crea celule noi pentru oricare tesut din organism.

O singura operatie pentru regenerarea cartilajului - Tehnica AMIC (Autologous Matrix-Induced Chondrogenesis)

Tehnica AMIC  artroscopica realizata de Dr. Vlad Predescu este unica in tara. Este o metoda minim-invaziva, efectuata intr-o singura operatie, prin care se reconstruieste biologic cartilajul, utilizand resursele proprii ale organismului (celule mezenchimale pluripotente). Astfel, se reda viata genunchiului si se intarzie evolutia in timp catre artroza.

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.