Artroplastia soldului prin resurfatare tip Birmingham

Alegerea barbatilor tineri si sportivi

Pentru pacientul potrivit,artroplastia de resurfatare a soldului este optiunea cea mai adecvata. Un astfel de pacient este o persoana tanara, intre 40 si 60 de ani, de cele mai multe ori barbat, cu inaltime cel putin medie, cu oase puternice si sanatoase si care se asteapta sa supravietuiasca duratei de viata a implantului.  Frecvent, sunt persoane pentru care este important ca dupa operatie sa poata sa continue sa practice sporturi cum ar fi fotbalul, skiul, tenisul sau alergarea.” – a mentionat Dr. Vlad Predescu.

Cum se efectueaza artroplastia soldului prin resurfatare tip Birmingham?
In artroplastia prin resurfatare, capul si colul femural nu sunt indepartate si inlocuite cu o tija introdusa in interiorul femurului, asa cum se intampla in procedura traditionala. Se elimina doar cativa milimetri din osul artrozic si se creaza o noua suprafata (resurfatare) peste care se fixeaza cu ciment un implant de metal avand forma unei „palarii” de ciuperca. Procedura este asemanatoare cu adaugarea unei coronite dentare.

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.