Artroplastii

Ne adresam atat tinerilor activi, care pot fi reintegrati in societate foarte repede, cat si varstnicilor care vin de multe ori in scaunul cu rotile, in carje sau folosind bastoane. Odata pusa proteza, acestia vor reusi ca dupa doua-trei luni, cand s-a incheiat programul de recuperare, sa mearga normal, fara nicio durere sau doar cu mici dureri restante.

Solutii pentru fiecare stadiu al afectarii genunchiului

Regenerare cartilaj, artroplastie unicamerala Oxford, artroplastie totala, revizie, proteza tumorala de genunchi

Beneficiezi de progresul in tehnologia implantelor de genunchi

Proteza personalizata de genunchi. Proteza Journey II

Proteza personalizata de genunchi

Dr. Vlad Predescu, cea mai mare experienta din Romania

Artroplastia unicompartimentala de genunchi “Oxford Partial Kee”

Prima alternativa de protezare, cand pacientul vine devreme dupa aparitia simptomelor

Operatia de proteza de sold

Dr. Vlad Predescu, autoritate la nivel european in chirurgia artroscopica

Experienta ampla in protezarea articulara

Operam frecvent pacienti seniori cu afectiuni multiple

In Ponderas Academic Hospital, pacientii seniori cu afectiuni multiple reprezinta regula. In astfel de situatii, succesul interventiei este asigurat de conlucrarea dintre medicul ortoped, medicul anestezist, asistentele specializate de terapie intensiva, asistentii de kinetoterapie si in functie de afectiunile asociate, de aportul medicilor specialisti cardiologi, pneumologi, neurologi, etc., fiecare dintre membrii echipei avand un rol important in solutionarea cazului.

Experienta in tratarea pacientilor cu poliartrita reumatoida

Dr. Vlad Predescu opereaza multi bolnavi cu poliartrita reumatoida, o boala din sfera reumatologiei, care in stadiile finale duce la degradarea ireversibila a articulatiilor. Acesti pacienti au oasele foarte fragile, osteoporotice si au predispozitie la infectii si cicatrizare dificila. Din aceste motive, tratamentul endoprotetic necesita o experienta importanta. Insa, in cadrul retelei, avem rezultate foarte bune, gratie experientei solide si stransei colaborari cu specialistii in reumatologie.

Proteza personalizata de genunchi

Este ca si cum un croitor iti face un costum exact pe talia ta.

“Aceasta tehnica noua ne permite sa analizam preoperator anatomia genunchiului pacientului si sa pregatim extrem de amanuntit timpii operatori.

Folosind kiturile de taiere confectionate pentru fiecare pacient in parte putem sa personalizam operatia, sa reducem durata interventiei si sa fim mult mai precisi intraoperator.” a subliniat Dr. Vlad Predescu avantajul esential al utilizarii acestei tehnologii moderne de artroplastie totala de genunchi.

Cum se realizeaza proteza personalizata?

Proteza personalizata este un tip de tehnologie care exemplifica introducerea computerului in practica chirurgicala. Procedura incepe cu doua-trei saptamani inainte de operatia planificata, cand pacientul va efectua un RMN sau CT la nivelul genunchiului artrozic si o radiografie a intregului membru inferior. Folosindu-se un soft special, se va crea o imagine tridimensionala a genunchiului si se va corecta virtual orice deformare, astfel incat genunchiul sa capete din nou forma din starea pre-artrozica.

Se simuleaza toate deciziile terapeutice importante si se studiaza anatomia specifica pacientului. Dupa aceasta, se construiesc prin printare 3D instrumente personalizate care functioneaza numai pentru pacientul respectiv si care au inscriptionat pe ele numele acestuia. Aceste blocuri de taiere, produse dintr-un material plastic de uz medical, vin sterile din SUA. Cu ajutorul lor se implanteaza proteza, astfel incat se poate spune ca proteza este personalizata la anatomia individuala.