Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Peste 2.150 de copii născuți în maximă siguranță în maternitățile REGINA MARIA

Eforturi fără precedent

Spitalele retelei de sanatate REGINA MARIA au facut eforturi fara precedent, luand toate masurile de siguranta pentru reducerea riscului de infectie cu COVID 19, acest virus extrem de contagios pe care intreaga omenire s-a chinuit sa il tina sub control.
In cele 3 luni si jumatate de la inceputul pandemiei, peste 2.150 de nasteri au avut loc in maxima siguranta in cele 4 maternitati ale retelei REGINA MARIA.
Inca de la primele semne ca virusul este aproape de Romania, REGINA MARIA a fost primul furnizor medical care a initiat sesiuni de lucru cu experti internationali, chinezi si europeni pentru a se alinia celor mai complexe protocoale de siguranta epidemiologica. Ghidati de experienta medicilor epidemiologi, infectionisti, de urgenta si sub indrumarea autoritatilor si a Organizatiei Mondiale a Sanatatii, spitalele retelei au aplicat gradual masuri menite sa tina in siguranta cadrele medicale si toti pacientii, in mod special femeile care urmau sa nasca, astfel incat si ele si copiii lor sa fie feriti de o posibila infectie cu noul coronavirus.

Cazuri complexe în Spitalul Băneasa

In perioada martie-iunie, in maternitatea din cadrul Spitalului REGINA MARIA Baneasa, s-au nascut in siguranta peste 1.150 de copii, inclusiv 130 de prematuri, cel mai mic avand 1.100 de g la nastere.

dr zaciu
Un caz special de meningocel cerebral a fost operat cu succes in aceasta perioada in Spitalul Baneasa de o echipa multidiciplinara condusa de dr. Sergiu Stoica de la Brain Institute impreuna cu dr. Hadi Rahimian si ingrijit in terapie intensiva neonatala sub supravegherea dr. Alina Ilici. Copilasul a fost nascut la Brasov si transferat dupa nastere la Bucuresti unde a primit cele mai bune ingrijiri, evolutia lui fiind foarte buna.    
Un baietel cu ascita (acumularea anormala de lichid in cavitatea abdominala) nascut la 32 saptamani a necesitat punctii seriate si a fost intubate imediat dupa nastere, dar acum este sub supraveghere pentru crestere si se pregateste de externare imediat ce va atinge o greutate mai mare.

bebelus

Urgențe medicale rezolvate cu succes

Printre urgentele medicale rezolvate cu success de catre echipa medicala a Spitalului Baneasa coordonata de dr. Hadi Rahimian in calitate de Director Medical se numara si o serie de interventii care au salvat sarcini cu risc extrem. Doua paciente tinere cu sarcini de 23 si respectiv 27 saptamani s-au prezentat la spital cu membranele rupte prematur si in cazul lor s-a facut amniopatch si amnioinfuzie (proceduri de sigilare a membranelor si completare a lichidului amniotic). Dupa cateva saptamani de la procedura copii s-au nascut prematur si, desi inceputul lor a fost unul dificil, recuperarea a fost una favorabila in ambele cazuri.
“Perioada aceasta a fost extrem de incarcata emotional pentru parinti si complexa din punct de vedere cazuistica medicala. Dar mamele si copiii lor au ajuns cu bine acasa, iar asta e tot ce conteaza” a declarant Dr. Hadi Rahimian, Directorul Medical al Spitalului Baneasa.
 

dr hadi
 “Dincolo de eforturile medicale, de protocoale, de cheltuielile suplimentare pentru dezinfectanti si echipamente de protecte, au fost si eforturile acestor peste 2.150 de mame care au trecut prin experienta nasterii cu mult mai mult stres si mai putin sprijin emotional din partea familiei care nu a putut sa le fie aproape in aceste momente. Vrem sa le multumim fiecareia in parte pentru curajul si intelegerea cu care au trecut prin aceste momente in ciuda tuturor greutatilor, participand activ la demersul nostru de a fi cu totii in siguranta” este de parere Dr. Nirvana Georgescu, Director de Calitate si Siguranta a Pacientului in REGINA MARIA.

Află mai multe despre măsurile de siguranță din Spitalul Băneasa

Cu încredere spre viitor

“Suntem increzatori ca toate masurile de siguranta pe care le-am respectat impreuna cu pacientii nostri au dat cele mai bune rezultate si suntem in continuare atenti la toata dinamica evolutiei pandemiei, pregatiti sa luam deciziile necesare pentru protejarea pacientilor nostri. In continuare vom aplica aceleasi masuri de igiena, triaj si dezinfectie, in toate locatiile, cu maxima strictete si rigurozitate pana cand situatia cazurilor va fi in afara oricariu pericol” a declarat Dr. Nirvana Georgescu, Director Calitate si Siguranta Pacientului in REGINA MARIA