Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Bebeluș prematur salvat în Spitalul Băneasa după amnioinfuzie

Viata intrauterina a micutei Rita a fost zdruncinata la 23 de saptamani, cand mamei i s-au rupt partial membranele uterine si a inceput sa piarda lichid amniotic. Mama s-a internat la un spital din Craiova unde a stat 2 zile, timp in care a cautat solutii pentru a reusi sa duca sarcina cat mai aproape de termen.

A gasit un articol despre un caz asemanator si despre interventiile de amniopatch si amnioinfuzie, realizate cu succes de dr. Hadi Rahimian si echipa sa in Spitalul Baneasa. “Dupa ce am citit articolul, mi-am spus ca trebuie sa incerc. Oricum, alte variante nu mai existau...nu mai aveam nicio sansa aici (in Craiova, n. red.). Am avut sustinerea doctoritei care mi-a supravegheat sarcina, insa, noi aici suntem oarecum limitati, nu avem acces la astfel de interventii”, isi aminteste mama Ritei.

O sansa pentru viata

Dupa ce a vorbit cu dr. Rahimian, Raluca Pavaloiu a cerut transferul catre Spitalul Baneasa, unde a facut mai multe analize, iar la mai putin de o saptamana a facut si interventia de amnioinfuzie, pentru completarea lichidului amniotic, urmata de amniopatch. Datorita acestor interventii, sarcina a putut fi prelungita cu 4 saptamani.

“Sarcina s-a declansat din cauza unei infectii, mi s-a explicat de la bun inceput ca in multe astfel de cazuri se intampla ca lichidul sa se infecteze, iar organismul a expulzat fatul. Din cate am inteles, era mult mai riscant sa se avanseze in infectie pentru ca ar fi avut si fetita de suferit, dar si eu riscam sa-mi pierd uterul”, explica mama Ritei, adaugand ca “dr. Hadi Rahimian este o speranta pentru noi, mamicile care avem sarcini mai delicate, si nu numai. Este un om extraordinar. Ne-am inteles foarte bine si ma bucur nespus ca acum eu pot sa-mi tin copilul in brate...se putea intampla, nu stiu, puteam sa avem un deznodamant mult mai dramatic”.

rita

Dupa nastere, care s-a produs spontan, fetita a avut nevoie de ingrijiri de specialiatate de terapie intensiva neonatala. O echipa multidisciplinara a efectuat investigatiile necesare (radiografie toraco-abdominala, ecografie transfrontanelara, ecografie de cord), a stabilit si a administrat tratamentul necesar. Evolutia sub tratament a fost favorabila. Acum fetita este acasa, in bratele unei mamici fericite, care a avut puterea de a spera si de a cauta solutii atunci cand parea ca acestea nu mai existau.

Rita Alessandra este o fetita vesela si sanatoasa ca orice bebelus de 9 luni si nici nu ai spune ca s-a nascut inainte de termen, la 27 de saptamani, cu o greutate de 990 de grame.

Echipa multidisciplinara care a ingrijit-o pe Rita si pe mama ei a fost formata din:

Amniopatchul si amnioinfuzia sunt doua proceduri de medicina fetala care s-au dovedit salvatoare in mai multe situatii, nu numai in cazul Ritei.
Vezi si povestea Georgianei
Vezi si povestea lui Vladut