Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Dictatorul de Doctor (Doctorus Mucles)

Dictatorul de Doctor (Doctorus Mucles)

Dictatorul de Doctor este una dintre cele mai evoluate specii de ipohondrie română, fiind un exemplar reprezentativ al epocii în care somnul este o necesitate deranjantă și timpul o construcție aberantă. Un specimen extrem de grăbit, pentru care orele din zi nu sunt suficiente nici măcar cât să acopere timpul petrecut la întâlniri și conferințe video, Dictatorul de Doctor este nerăbdător din fire, extrem de ocupat de profesie și atotștiutor închipuit din construcție.

Rudă apropiată a Grăbitului de Diagnostic, Dictatorul de Doctor are prea puțin timp la dispoziție pentru a-l acorda medicului căruia i se adresează. Părerea, recomandările sau feedback-ul de la specialist sunt de cele mai multe ori informații dispensabile, irelevante, enervante chiar. Dictatorul de Doctor știe întotdeauna care îi este diagnosticul mai bine decât doctorul, precum și ce tratament trebuie să urmeze însă, lipsindu-i drept de semnătură pe rețetă, trebuie să-l suporte câteva minute, cât să-i dicteze acestuia diagnosticul și tratamentul.

Din nefericire pentru cadrele medicale, Dictatorul de Doctor nu este un personaj pe care îl pot evita, acesta prezentându-se la programare la timp, cu rigurozitate, tratând consultul cu seriozitatea unui om care are ceva de obținut. Din fericire pentru restul populației, acesta nu reprezintă un pericol, șansele de a intra în contact cu acesta în afara centrelor specializate fiind minime. De asemenea, persoanele care nu activează în domeniul medical nu prezintă un interes pentru acest specimen, așadar nu vor fi niciodată puse în situația de a li se spune cum să își facă treaba.