Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Daca nu va puteti hotari in privinta tratamentelor cosmetice - ramane inactiv

Isi merita tratamentele cosmetice timpul, banii si potentialele efecte secundare? Doar dumneavoastra va puteti raspunde la aceasta intrebare. Dar, pe masura ce aceste tratamente se perfectioneaza, din anumite puncte de vedere, au devenit asemenea cremelor de protectie impotriva soarelui sau a retinoizilor topici, pentru ca anumiti oameni, in special femeile, au ajuns sa se bazeze pe tratamente semi-regulate  care sa le ajute sa previna aspectul de piele imbatranita si sa le faca sa arate mai tinere si mai sanatoase.

Pentru unii, rasplata consta intr-un sentiment crescut de competitivitate pe piata locurilor de munca. Pentru altii, consta in cresterea stimei de sine. De fapt, anumite cercetari afirma ca, procedurile estetice— mai ales toxina botulinica —pot duce la modificari inconstiente ale miscarii muschilor dumneavoastra si chiar ale starii dumneavostra de spirit. Potrivit medicilor, persoanele care si-au facut proceduri cosmetice afirma ca  oamenii i-au privit diferit dupa accea, spunand lucruri de genul "Aratai atat de furios inainte!"

Dar tineti cont de faptul ca acestea sunt proceduri destul de scumpe cu potentiale efecte secundare. Decizia de a va modifica aspectul este o decizie importanta, care ar trebui luata dupa consultarea unui medic care intelege si respecta dorintele dumneavoastra. Asigurati-va ca ati inteles toate costurile implicate, angajamentul pentru toata durata (inclusiv perioada de recuperare), precum si cat timp ar puta sa dureze efectele tratamentului si orice efecte secundare pe care e posibil sa le aiba asupra dumneavoastra.

Fiti, de asemenea, realist. Nu puteti atinge perfectiunea —  puteti doar aduce imbunatatiri.