Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Al saselea aspect-cheie pentru o viata fericita: Stabileste-ti obiective catre care sa te indrepti!

Al saselea aspect-cheie pentru o viata fericita: Stabileste-ti obiective catre care sa te indrepti!

Pentru a fi fericit este cu adevarat important sa ai o stare buna cand te gandesti la viitor. Toti avem nevoie de scopuri care sa ne motiveze, iar acestea trebuie sa fie suficient de interesante pentru a ne entuziasma, insa si realizabile. Daca incerci sa obtii imposibilul, iti vei aduce un stres suplimentar si nenecesar. Alegerea unor obiective cu sens, dar realiste, iti ofera o directie in viata si iti induc o stare de multumire si satisfactie dupa ce le duci la indeplinire.

Intrebare

Care este cel mai important obiectiv pe care l-ai stabilit pentru urmatoarele sase luni?

Inspiratie

“O persoana inteleapta stie care sunt telurile care o implinesc si pe acelea care ii ofera iluzia implinirii”, Robert Emmons, profesor de psihologie la Universitatea din California.

Idei de actiune:

  • Fa un prim pas. Gandeste-te la un scop pe care il vrei indeplinit si fa o prima mutare pentru a incepe drumul catre el. Da un telefon, completeaza un formular, spune altora despre intentiile tale.
  • Impartaseste-ti visurile. Povesteste catre trei persoane o aspiratie pe care o ai anul acesta si care este foarte importanta pentru tine, pe urma asculta-le si pe ale lor.

Surse de informatie: www.actionforhappiness.org

Consultant: Mihaela Stefanoiu, psiholog Reteaua Privata de Sanatate Regina Maria

Citeste in continuare:

Al saptelea aspect-cheie pentru a avea o viata fericita