Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Adulatorul de Leac (Babescus Descântecus)

Adulatorul de Leac (Babescus Descântecus)

Un specimen care a supraviețuit și proliferat de zeci de ani, Babescus Descântecus aduce în prezent nostalgia unor timpuri în care epidemiile porneau de la șoareci și se propagau fără milă printre oameni. Cu toate că viețuiește printre noi, în Anno Domini 2018, Babescus Descântecus este un înverșunat dușman al medicinei moderne.  

Pentru tratarea problemelor de sănătate pe care le depistează, Adulatorul de Leac confecționează diferite mixturi din ingrediente ciudate, pe care apoi le aplică meticulos pe suprafața afectată sau le înghite cu rigurozitatea unui ofițer de armată aflat în activitate. Atunci când îl doare capul, Adulatorul de Leac poate fi surprins în procesul de pregatire a unui decoct de ceai de coada șoricelului cu puțin lapte de capră, produsul obținut un eficient remediu pentru migrene. Pentru dureri de picioare, acesta nu va sta pe gânduri și își va consuma cel puțin trei căni de ceai din frunze de mesteacăn râios, călduț, dar nu fierbinte. Dacă Babescus Descântecus se confruntă cu neplăcuta problemă a căderii părului, remediul binecunoscut la care va apela este masarea pielii capului cu un amestec din rădăcini de obligeană și tulpini de cicoare. Acei Adulatori de Leac care se confruntă cu probleme gingivale, sângerări sau dureri, vor mesteca timp de două ore pe zi, de două ori pe lună, câteva bucăți mici de rășina pinului, urmate de o gargară sănătoasă cu ceai de mătreața bradului, toate aceste molide fiind recunoscute pentru puterile lor vindecătoare.

Modalitatea de a-l repera pe Adulatorul de Leac ridică probleme, el neavând un comportament specific. Însă, poți ști sigur unde nu te vei întâlni cu acesta: în farmacie, la spital sau în Aula Facultății de Medicină.