EDU.REGINAMARIA.RO

Acasa in 24 de ore dupa operatia de hernie de disc

Articol de Dr. Mihai Adrian Cristescu Medic primar Neurochirurgie
Acasa in 24 de ore dupa operatia de hernie de disc

Tratamentul chirurgical al herniei de disc este o solutie doar dupa ce tratamentul conservator – medicamentos, recuperare medicala – s-a dovedit ineficient. Hernia de disc poate fi operata, insa nu trebuie operata, decat in cazuri bine argumentate!

Atunci insa cand tratamentul chirurgical este solutia, poti sa te intorci acasa in doar 24 de ore dupa operatie! Acest lucru este posibil ca urmare a combinarii avantajelor metodelor operatorii minim-invazive de microneurochirurgie cu tehnicile moderne si sigure de neuronestezie.

Astazi hernia de disc este operata minim-invaziv

 

In trecut, in chirurgia spinala traditionala era necesar ca muschii sa fie detasati de pe coloana vertebrala, aceasta manevra fiind raspunzătoare in mare parte de durerile postoperatorii si prelungirea perioadei de spitalizare si de vindecare. In prezent, interventiile minim invazive cu microscop operator sunt “standardul de aur” pentru tratarea herniilor de disc.

Dl. Dr. Mihai Adrian Cristescu, Medic Primar Neurochirurg, Coordonatorul Departamentului de Neurochirurgie Spinala si Cerebrala din Ponderas Academic Hospital  are o experienta importanta in tratamentul  herniilor de disc lombare si cervicale prin metode minim invazive.

Metoda microneurochirurgicala permite practicarea unei incizii mici, frecvent de 2.5 cm in lungime, prin care neurochirurgul introduce un instrumentar chirurgical special, care “aluneca” prin muschi, creand un tunel catre coloana vertebrala prin care medicul va avea o foarte buna vizualizare a campului operator.

In plus, folosirea microscopului operator ultraperformant asigura o iluminare perfecta a ariei operatorii si mareste imaginea, ceea ce ii permite neurochirurgul sa poata opera in deplina siguranta. Medicul poate sa vada structurile nervoase mai bine, sa controleze sangerarea mai usor si sa limiteze lezarea tesutului sanatos din jur. De asemenea, pentru decomprimarea nervului, neurochirurgul foloseste instrumentar delicat de microchirurgie.

Recuperea dupa operatie este rapida ca urmare a tehnicilor moderne de neuroanestezie

Desi atunci cand urmeaza sa sufere o interventie chirurgicala, adesea pacientii nu iau in considerare tipul de anestezie pe care o primesc, alegerea metodei anestezice adecvate poate ameliora confortul pacientului imediat dupa operatie si poate imbunati recuperarea postoperatorie.

Neuroanestezia este o specialitate in care cunostintele si experienta medicului anestezist pot influenta direct rezultatul interventiei de neurochirurgie. Ca urmare a dezvoltarii procedeelor operatorii minim invazive, există un accent sporit pentru asigurarea unor conditii optime intra-operator, pe de o parte, iar pe de alta parte pentru obtinerea unei recuperari rapide si de inalta calitate.

Pentru a face fata acestor provocari, medicii anestezisti folosesc o metoda moderna de anestezie, anestezia totala intravenoasa continua - TCI (Target Controlled Infusion) – care permite determinarea concentratiei cerebrale a anestezicului si monitorizarea profunzimii anesteziei folosind bispectral index (o forma prelucrata a electroencefalogramei). Avantajele acestei metode anestezice sunt trezirea rapida la sfarsitul operatiei si implicit o evaluare neurologica corecta, neparazitata si prompta, extrem de necesara dupa o operatie de neurochirurgie.

In plus, imediat dupa interventie, confortul pacientului va fi mult ameliorat, acesta neavand greata sau senzatie de ameteala.

Daca ai hernie de disc si medicul ti-a recomandat interventia chirurgicala, alege sa fii operat de medicii nostri!

Fata de operatia clasica, avantajele operatiei minim-invazive sunt importante:

  • Incizie mica
  • Lezarea redusa a muschilor
  • Durere minima dupa operatie
  • Fara greata si senzatie de ameteala imediat dupa operatie
  • Mobilizare dupa 3 ore
  • Spitalizare 24 de ore
  • Recuperare rapida

Text: Dr. Ileana Andreescu, Senior Medical Marketing Manager

Consultant: Dr. Mihai Adrian Cristescu, Medic Primar Neurochirurg 

 

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.