Ileana Andreescu

Senior Medical Editor

Absolventa a Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, medic specialist pneumolog, Dr. Ileana Andreescu combina pregatirea medicala cu pasiunea de a scrie materiale care sa contina informatii utile si semnificative pentru pacienti.

Avand modelul unor profesori deosebiti care au contribuit la pregatirea ei, cu o diploma de medic echivalata pentru Statele Unite imediat dupa terminarea facultatii si o preocupare pentru educatia medicala continua, Dr. Andreescu a inteles ca dincolo de buna pregatire profesionala, modul in care un medic comunica informatia medicala pacientului este de o importanta deosebita. Cu atat mai mult cu cat in era internetului, pacientul trebuie sa aleaga sa se informeze din numeroase surse, de calitate variabila. De aceea, articolele medicale scrise de Dr. Andreescu nu numai ca sunt acurate, continand informatie medicala bazata pe dovezi stiintifice, dar sunt scrise intr-un limbaj astfel incat sa fie intelese de persoane care nu au pregatire medicala.

Cu o experienta de + 10 ani in explicarea publicului larg a conceptelor medicale si stiintifice in arii medicale variate, Dr. Andreescu are o competenta particulara in interventii chirurgicale in premiera, tehnologie medicala state-of-the art, chirurgie minim-invaziva, chirurgie fetala, chirurgie robotica, chirurgie laparoscopica, chirurgie ginecologica, chirurgie ortopedica, neurochirurgie si chirurgie toracica.

Dr. Ileana Andreescu s-a specializat in comunicarea cazurilor medicale complexe si a profesionalismului exceptional al medicilor din retea. Avand dorinta de a construi si de a lasa ceva important in urma, Dr. Andreescu a pus bazele strategiei si organizarii continutului medical al site-ului, un proiect extrem de valoros pentru pacienti care este continuat la un nivel superior in prezent.

Pentru capacitatea de a explica clar, precis si pe intelesul pacientilor, Dr. Ileana Andreescu a fost distinsa cu Premiul de Excelenta in copywriting medical acordat de Reteaua privata de sanatate Regina Maria in anul 2011.