Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Abuzatorul de salvare (Ninonino Fărărostus)

Abuzatorul de salvare (Ninonino Fărărostus)

În fiecare săptămână, de la geamul apartamentului tău, auzi inconfundabila sirenă a echipajului medical de urgență. Și știi imediat că este vorba de un scenariu care se repetă: vecinii de la 2 au chemat din nou salvarea. Asta pentru că în sânul familiei lor viețuiește un exponent al speciei Ninonino Fărărostus.

Acest specimen de ipohondrie română, denumit non-științific Abuzatorul de Salvare, încearcă fix asta - să se salveze cu fiecare ocazie, deși nu se află niciodata într-un pericol medical real. Chiar dacă e vorba de o unghie inflamată din cauza unei pedichiuri efectuate nocturn, la lumina slabă a plafonierei din baie, Ninonino Fărărostus apeleaza 112 pentru ajutor de specialitate.

Sala de triaj de la spital este locul său favorit din lume, cu toate că, dupa 10 vizite nefondate, nu mai reușește să convingă pe nimeni să îl ducă până acolo.

În cercurile sociale, știi că ai de-a face cu un asemenea specimen atunci când, după o scurtă conversație, afli numele tuturor paramedicilor din localitate și de pe o rază de 200 de km de aceasta; sau atunci când descoperi că cea mai semnificativă relație din viața lui este cea cu medicul de garda de pe ambulanță.