Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

15 octombrie, Ziua Mondiala a Spalatului pe Maini

15 octombrie, Ziua Mondiala a Spalatului pe Maini

Ziua de 15 octombrie marcheaza la nivel mondial ziua dedicata cresterii gradului de constientizare si intelegere asupra importantei spalatului pe maini cu apa si sapun ca metoda simpla si eficienta prin care sunt prevenite boli si sunt salvate vieti.

Tema din 2019

“Maini curate pentru toti” este tema de anul acesta. Lipsa de egalitate in privinta facilitatilor care permit spalatul pe maini plaseaza unele persoane la risc de boli cu efecte nu doar asupra sanatatii acestora, ci si asupra educatiei si a rezultatelor economice. Tema de anul acesta ne reaminteste ca nu trebuie sa existe diferente in aceasta privinta si, indiferent care iti este statutul, sa poti sarbatori aceasta zi.

Prima sarbatorire

Prima Zi Mondiala a Spalatului pe Maini a avut loc in 2008, cand peste 120 de milioane de copii din peste 70 de tari s-au spalat pe maini la unison cu apa si sapun. De la acea data, liderii internationali si comunitatile s-au folosit de aceasta zi pentru a duce in discutie spalatul pe maini si simplitatea acestui gest cu repercusiuni importante asupra sanatatii. Din 2008, Ziua Mondiala a Spalatului pe Maini a continuat sa creasca, fiind in prezent sustinuta de institutii guvernamentale, scoli, organizatii internationale, membrii ai societatii civile, ONG-uri, companii private si persoane fizice.

Surse de informatie:

https://globalhandwashing.org

Afla mai multe despre:

Spalatul pe maini – ce sa faci si ce sa nu faci