Dictionar de analize

IgG specific Aspergillus fumigatus

116.00 Lei Contacteaza-ne

Descriere

Aspergillus Fumigatus este unul dintre agentii cauzali ai pneumoniei prin hipersensibilitate (alveolita alergica extrinseca), a bolii pulmonare invazive cu cavitatie sau pneumonita si boala pulmonara alergica. Desi sunt cunoscute peste 200 specii de Aspergillus, mai putin de 20 sunt patogene pentru om.

Pneumonia prin hipersensibilitate este o inflamatie a sacilor alveolari si a bronsiolelor alveolare cauzata de inhalarea anumitor agenti. Alte microorganisme cauzatoare de aceasta pneumonie includ Micropolyspora faeni si Thermoactinomyces vulgaris. Doar un numar redus de persoane care inspira aceste microorganisme dezvolta simptomele pneumoniei alergice si o mica parte dintre acestia vor suferi disfunctii pulmonare, de obicei o persoana trebuie sa fie expusa repetat pentru ca reactia alergica sa apara.

Dezvoltarea pneumoniei prin hipersensibilitate cauzata de Aspergillus Fumigatus este insotita de un raspuns imun la antigeni Aspergillus fumigatus cu producere de anticorpi IgG sau IgE.

Se produce o colonizare datorita clearance-ului scazut al mucusului, iar in cadrul acestui proces se elibereaza peste 20 de antigene care vor initia raspunsul celular si umoral.

Indicatii

  • Evaluarea pacientilor suspectati de boala pulmonara cauzata de Aspergillus Fumigatus
  • Evaluarea raspunsului la tratament

Interpretari

Aproxmativ 70% dintre pacientii cu aspergiloza alergica prezinta titruri crescute de anticorpi anti-Aspergillus.

Sunt semnificative clinic titrurile initiale >1/320 sau cresterile in dinamica ale titrurilor de cel putin 3-4 ori.

Dupa un tratament eficient se inregistreaza o scadere a titrurilor de anticorpi