Dictionar de analize

Chlamydia Pneumoniae ADN

695.00 Lei Contacteaza-ne

Descriere

Chlamydia pneumoniae (sau Chlamydophila) este o bacterie intracelulară, gram-negativă, care cauzează pneumonie ușoară sau bronșită la adolescenți și adulți tineri. Adulții mai în vârstă pot prezenta boală mai severă și infecții repetate.

Bacteria se transmite de la om la om prin secrețiile respiratorii. Majoritatea pacienților infectați cu Chlamydia pneumoniae rămân asimptomatici. Perioada de incubație este de aproximativ 3-4 săptămâni. Simptomele debutează cu rinită, laringită, faringită, sinuzită, urmate de simptome de pneumonie după 1-4 săptămâni. Febra este prezentă în primele zile. Tusea este proeminentă, cu o producție scăzută de spută și poate persista timp de săptămâni până la luni, în ciuda tratamentului, împreună cu starea de rău. Cefaleea apare în cel mult 60% din cazuri.

Mai multe boli cronice au fost, de asemenea, asociate cu infecția cu Chlamydia pneumoniae. Pacienții care au avut în antecedente infecții respiratorii cu Chlamydia pneumoniae au probabilitate mai mare de a dezvolta bronșite astmatiforme, sugerându-se că aceste microorganisme pot fi un factor important în dezvoltarea astmului bronșic sau exacerbărilor astmului bronșic.

Testul constituie o modalitate de depistare rapidă a ADN-ului pentru Chlamydia pneumoniae în diverse secreții respiratorii, facilitând astfelinstituirea precoce a antibioticoterapiei adecvate.

Indicatii

  • Detectarea infecțiilor pulmonare

Interpretari

Detecția Chlamydiei pneumoniae - ADN în secreții respiratorii sugerează un diagnostic clinic de infecție cu Chlamydia pneumoniae.