Interventii chirurgicale

Beneficiezi de progresele in chirurgia oncologica a sanului

Chirurgia conservatoare mamara, tehnica nodulului santinela, chirurgia oncoplastica, reconstructia mamara

In ultimii ani, s-au facut numeroase progrese in tratamentul impotriva cancerului de san. Exista o varietate de optiuni terapeutice, inclusiv tratament tintit, pentru a combate fiecare tip de cancer in parte: chirurgie, radioterapie, terapie hormonala, chimioterapie.

Interventia chirurgicala ramane o modalitate terapeutica esentiala in cancerul mamar indiferent de stadiul bolii. Insa sanul este un organ simbol al feminitatii si aspectul lui este foarte important din toate punctele de vedere - psihologic, sexual, afectiv. De aceea, este important ca femeia sa aiba optiuni terapeutice si medicul sa poata alege interventia chirurgicala care este cea mai indicata pentru pacienta.

Sectorectomia

Este interventia prin care se excizeaza o portiune mai mare din glanda mamara, portiune care contine si nodulul vizat (sectorectomie mamara).

Mastectomia

Reprezinta inlaturarea chirurgicala a unuia sau a ambilor sani, partial sau total. Se efectueaza de obicei pentru a trata cancerul de san, dar in unele cazuri, femeile si unii barbati care se considera la risc de a dezvolta cancer de san fac operatia in scop profilactic, pentru preventie.

Chimioterapia

Consta in administrarea de medicamente pentru a distruge celulele canceroase. Citostaticele actioneaza asupra celulelor maligne care se divid si cresc rapid, incetinind sau oprind cresterea acestora.

Radioterapia

De obicei, este utilizeaza in tratamentul cancerului de san dupa interventia chirurgicala, cu scopul de a distruge celulele maligne ramase. Uneori poate fi folosita ca tratament exclusiv.

Suport psihologic

Este usor sa crezi ca dupa ce ai terminat tratamentul si cancerul a fost eliminat, viata revine la normal. Realitatea poate fi totusi diferita. Sa te intorci la viata obisnuita dupa ce ai avut cancer de san poate sa fie un proces de reacomodare dificil.

Nutritie si Fizioterapie.

In ciuda tuturor provocarilor, este posibil sa te intorci la o viata fericita si implinita dupa lupta impotriva cancerului. Suntem alaturi de tine pas cu pas, pentru a te ajuta sa faci tranzitia mai lina, punandu-ti la dispozitie sprijin psihologic, nutritional si solutii de recuperare fizioterapica.

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.