Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Tratamentul modern al varicelor cu laser

Articol de Dr. George Jinescu Sef de Lucrari Chirurgie generala

In Spitalul Euroclinic, asist. univ. dr.  George Jinescu foloseste cea mai noua tehnologie laser pentru tratamentul venelor varicoase. Varicele sunt vene vizibil dilatate, palpabile la suprafata pielii, localizate la nivelul coapsei si gambei datorate unor tulburari structurale si functionale ale valvelor venelor safene. Reprezinta o patologie foarte frecventa in prezent afectand pana la 40% din femei si 20% din barbati.

Tratamentul cu laser endovenos (EVLA – EndoVenous Laser Ablation) presupune inchiderea definitiva a venei safene cu ajutorul energiei termice produsa de fibra laser. Noi folosim ultima tehnologie cu fibra dublu radial atraumatica, cu emisie termica circumferentiala ce disipeaza energia prin doua inele radiale (producand o temperatura de 120 si 90 grade celsius) si degradeaza termic peretele venos conducand la inchiderea definitiva a venei.

De ce sa alegi tratamentul cu laser endovenos?

Pentru pacient, comparativ cu operatia clasica, avantajele interventiei cu laser, sunt importante:

  • Procedeu minim-invaziv
  • Spitalizare redusa (pacientul poate pleca in aceeasi zi sau la 24 orepostoperator)
  • Disconfort postoperator minim
  • Recuperare rapida
  • Rezultate estetice excelente.

Cum se realizeaza ablatia endovasculara cu laser a venelor varicoase?

Ablatia termica endovenoasa laser foloseste cel mai modern laser Biolitec cu fibra laser dublu radial foarte fina care se introduce in vena safena prin intermediul unui cateter. Energia laser este distribuita sangelui si peretelui venos, pe masura ce cateterul este retras de-a lungul venei tratate. Se realizeaza astfel inchiderea definitiva a venei prin intermediul caldurii.

Tehnica se efectueaza sub control ecografic, ecograful Doppler fiind singurul si cel mai precis mijloc prin care se poate vedea exact ce se petrece inainte, in cursul interventiei si imediat postoperator, cand se va constata efectul de inchidere completa a venei tratate. Astfel, interventia este rapida si sigura pentru pacient. Tot cu ajutor ecografic se va realiza si infiltrarea in jurul venei a unei solutii cu rol termoizolant si anestezic. In cadrul acestei proceduri se asociaza si indepartarea pachetelor varicoase inestetice prin miniincizii cutanate – flebectomii tip Muller.

Tratamentul cu laser este folosit din ce in ce mai mult pe plan mondial (70 % din interventiile pentru varice in Statele Unite ale Americii sunt realizate folosind tehnologia laser) inlocuind cu succes tehnica clasica de stripping.

Ce trebuie sa faci?

Procedura se realizeaza in conditii de programare, dupa un prealabil consult de specialitate. Selectia pacientilor pentru laser endovenos se face pe baza examenului clinic si a unei examinari ecografice Doppler. Decizia terapeutica se ia de comun acord cu pacientul, dupa informarea prealabila a acestuia.

Tratamentul varicelor cu laser nu necesita o pregatire speciala, iar pacientul paraseste clinica dupa efectuarea interventiei reintegrandu-se in activitatile lui obisnuite, urmand sa revina la controale periodice.

Afla mai multe informatii despre procedura, pret si programare sunand la numarul unic Divizia de interventii chirurgicale in Spitalul Euroclinic 021.9208!

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.