Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Tratamente minim-invazive, in siguranta, in Centrul de Excelenta in Chirurgia Ortopedica din Spitalul Premiere

Calitatea ingrijirii pe care o primim atunci cand avem o afectiune acuta sau cronica poate face toata diferenta din lume in ceea ce priveste procesul de vindecare si recuperare. Iar cand vine vorba de traumatisme sportive, accidentari uzuale sau afectiuni complexe ale apartului locomotor, rapiditatea initierii tratamentului si calitatea tehnicilor si procedurilor folosite pot face diferenta intre o viata activa si una cu mobilitate redusa. De aceea, este important sa alegem cu grija atat medicul ortoped, cat si o unitate medicala specializata in ingrijire ortopedica la standarde internationale, asa cum este Centrul de Excelenta in Chirurgia Ortopedica din cadrul Spitalului Premiere din Timisoara.

Acreditat recent de prestigioasa organizatie non-guvernamentala Surgical Review Corporation (SRC) din Statele Unite ale Americii, pentru calitatea tratamentelor oferite pacientilor cu afectiuni ortopedice, Centrul de Excelenta in Chirurgia Ortopedica din Spitalul Premiere ofera atat tratament integrat cat si o ingrijire personalizata si plina de compasiune. 

“Aceasta acreditare a venit in urma unui proces de evaluare riguros si extrem de minutios, care a durat aproape un an de zile. Este o certificare a capacitatii noastre de a oferi ingrijiri ortopedice consistente, sigure, de inalta calitate. De asemenea, acreditarea SRC valideaza munca grea si devotamentul intregului nostru personal pentru a oferi ingrijirea ortopedica sigura si eficienta de care pacientii au nevoie. Atat siguranta, cat si succesul terapeutic sunt garantate de echipa specializata, aparatura moderna, de protocoalele standardizate si verificate de comisia SRC, dar si de experienta pe care o avem si numarul de interventii pe care le-am realizat”, explica prof. univ. dr. Radu Prejbeanu, medic primar ortopedie si traumatologie si coordonatorul Centrului de Excelenta in Chirurgia Ortopedica.
 

Ce ofera un centru de excelenta in chirurgia ortopedica?

Auzim tot mai des termenul de “centru de excelenta” si stim ca intr-un astfel de centru gasim cele mai bune solutii si tratamente pentru afectiunile complexe, acele cazuri complicate carora multor medici le dau putine sanse de izbanda. De fapt, trebuie sa stim ca intr-un centru de excelenta gasim si cele mai sigure si eficiente tratamente inclusiv pentru cazurile medicale obisnuite. Este locul in care putem beneficia de ingrijire de inalta specialitate, oferita de medici cu experienta semnificativa in diagnosticarea si tratamentul diferitelor patologii, cum sunt si afectiunilor ortopedice.

“Acreditarea de centru de excelenta nu este oferita oricarui spital sau centru medical. Trebuie sa dovedesti experienta pe care o ai, prin istoricul cazuisticii si mai trebuie sa realizezi un minim de cateva sute de interventii pe an. Eu personal probabil ajung sa fac in fiecare an intre 500-600 de interventii ortopedice, iar la nivelul intregii echipe probabil ca depasim 1.000 de astfel de interventii, cu tot cu operatiile de chirurgie spinala”, a mai adaugat prof. Prejbeanu.

Pentru a intelege cat mai bine care este diferenta intre a beneficia de ingrijiri medicale intr-un centru de excelenta si a ne trata intr-o alta unitate medicala, prof. Prejbeanu ne-a oferit urmatoarea analogie: “Poti sa ajungi la Bucuresti si cu masina si cu avionul. Siguranta si calitatea voiajului sunt date de aparatura care inseamna masina, avionul etc, de personalul care foloseste acea aparatura si de certificarea faptului ca ajungi la timp la destinatie. Cu alte cuvinte, primesti o rezolvare in orice unitate medicala alegi sa mergi, dar conteaza foarte mult modul, confortul si siguranta rezultatului primit”.
 

Interventii ortopedice minim-invazive

Echipa medicala, coordonata de prof. univ. dr. Radu Prejbeanu, unul dintre cei mai apreciati chirurgi ortopezi din tara noastra, depune zilnic toate eforturile pentru a ajuta pacientii sa-si recapete mobilitatea si sa duca o viata activa. In acest sens, utilizeaza cele mai noi tehnici chirurgicale, folosite si in spitalele de referinta din strainatate.

„Ori de cate ori este posibil, oferim pacientilor nostri solutii si tratamente minim-invazive, pentru ca stim ca traumatismul chirurgical minim duce la o recuperare a pacientului mult mai rapida si un risc de complicatii mai mic. Acesta este scopul operatiilor minim-invazive: reduc riscurile, permit o recuperare mai rapida a pacientilor, cu dureri minime si o spitalizare mai redusa”, explica prof. univ. dr. Radu Prejbeanu, medic primar ortopedie si traumatologie si chirurg de excelenta in chirurgia ortopedica, recunoastere oferita de Surgical Review Corporation.

Centrul de Excelenta in Chirurgia Ortopedica din Spitalul Premiere este prima si singura unitate care trateaza intreaga gama de probleme ortopedice acreditata de comisia SRC in Timisoara.
 

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.