Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Tratament cu sange de cordon ombilical pentru paralizie cerebrala

Tratament cu sange de cordon ombilical pentru paralizie cerebrala

Baietel din Ecuador vindecat cu celule stem din sangele cordonului ombilical

Dupa ce a primit tratament cu celule stem din sangele cordonului ombilical, Tomas, un baiatel din Ecuador, a invins tetrapareza spastica (forma de paralizie cerebrala care afecteaza cele patru membre). In cazul sau, afectiunea s-a declansat in urma privarii de oxigen cauzata de o defectiune a incubatorului in care a stat dupa nasterea prematura.
Din fericire, parintii lui Tomas au stocat celulele stem din sangele cordonului ombilical. „Aceasta decizie  a fost cruciala pentru viata fiului meu”, povesteste Diana Munoz, mama lui Tomas. 
Tratamentul primit de Tomas cu celule stem din sange de cordon i-a schimbat viata, dandu-i sansa la o viata normala
Azi Tomas este ca orice copil de varsta lui, vindecarea miraculoasa fiind datorata celulelor stem din propriul sange de cordon. Diana Munoz, mama sa, inca isi aminteste de momentele in care medicii i-au spus ca baietelul ei nu va putea merge sau vorbi si nu va dobandi niciodata aceste abilitati. Insa dupa tratament, copilul a facut progrese majore. Tratamentul primit de Tomas cu celule stem din sange de cordon i-a schimbat viata, dandu-i sansa la o viata normala. 

Cum a inceput totul?

In a cincea luna de sarcina, Diana a fost diagnosticata cu preeclampsie, primind indicatia de repaus absolut pentru restul perioadei de sarcina. In saptamana 31, bataile inimii fatului au inceput sa scada datorita unui dublu nod de cordon ombilical. Medicii au stabilit tratamentul de maturare a plamanilor fatului, pentru a putea efectua o cezariana de urgenta. 
Dupa ce au extras copilul, au realizat ca acesta nu are plamanii maturizati suficient, asadar a fost plasat in incubator, la terapie intensiva. La cateva zile dupa nastere, incubatorul a avut o defectiune, privand copilul de oxigen. „Nu stiu cate secunde sau minute a stat copilul meu fara oxigen”, a spus Diana. Encefalopatia sa hipoxic-ischemica  a determinat paralizia cerebrala cu tetrapareza spastica. 

Terapia 

Dupa ce testele efectuate pe unitatea de celule stem din sangele de cordon al copilului au aratat ca celulele  sunt in bune conditii, unitatea de celule stem a fost transportata la Duke University Hospital in SUA. 
Tomas a fost inscris in studiul clinic – terapie autologa cu sange de cordon ombilical pentru paralizie cerebrala spastica, condus de dr. Joanne Kurtzberg, pionier al transplantului cu celule stem din sangele cordonului ombilical. In cadrul studiului pacienti au primit celulele stem din propriul sange de cordon.

Prima banca de celule stem dintr-o retea privata de sanatate

Avand in vedere evolutia acestui domeniu din medicina, Reteaua de sanatate REGINA MARIA va continua sa investeasca in banca de celule stem. De altfel, Banca Centrala de Celule Stem din cadrul retelei noastre asigura o prelevare si o depozitare sigura si optima a celulelor stem, fiind, si prima banca de celule stem parte a unei retele private de sanatate. De altfel, este prima banca de celule stem acreditata sa stocheze, in Romania, tesut de cordon ombilical si prima banca de celule stem care asigura viabilitatea medie de 95% a unitatilor stocate in laboratorul din Bucuresti. Banca Centrala de Celule Stem garanteaza disponibilitatea imediata a celulelor stem stocate in banca, cat si transportul acestora catre oricare dintre destinatiile indicate de parinti si specialisti, atat locale, cat si internationale.
Banca Centrala de Celule Stem a Retelei de sanatate REGINA MARIA a depasit 14.000 de unitati de celule stem stocate din sangele cordonului ombilical, din anul 2009, de cand a fost acreditata si pana in prezent. Peste 14.000 de familii au ales sa stocheze celule stem in banca noastra si au sansa oricand sa se trateze de boli grave, daca, vreodata, unul dintre membrii familiei va avea nevoie.
Parintii si copiii beneficiaza de un pachet complet de servicii, iar printre particularitatile bancii REGINA MARIA amintim ca aici se realizeaza un screening viral complex al sangelui matern, iar tesutul este stocat in plasma autologa.

Sursa: 
ECUADORIAN BOY WITH CEREBRAL PALSY IS CURED ATFER CORD BLOOD THERAPY
http://www.omnigen.gr/en/ecuadorian-boy-cerebral-palsy-cured/