Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Trasul de Curent (Ferestres Deschises)

Trasul de Curent (Ferestres Deschises)

Trasul de Curent este probabil cel mai tradițional specimen de ipohondrie română. Obsesia lui constantă legată de ferestrele deschise îl fac greu de suportat în grupuri sau adunări de oameni, la petreceri, în vizite și chiar în propria sa casă. Este ușor de recunoscut și datorită refuzului său de a se așeza undeva mai jos de nivelul standard de înălțime al unui scaun.

De fiecare dată când Ferestres Deschises are dureri de cap, de măsele, de spate, de picioare, de scalp, de piept, de stomac, de unghie sau de inimă frântă din dragoste, pune egal între simptomatologia sa și faptul că a fost tras de curent în ziua precedentă. Rareori, însă, un reprezentant al speciei Ferestres Deschises se încumetă să se interpună între două geamuri deschise, camerele apartamentului sau casei lui fiind aerisite pe rând. Asemenea unui sportiv de performanță, rapiditatea cu care Trasul de Curent se avântă către cel de-al doilea sau al treilea geam deschis pare, de multe ori, ceva desprins din Cartea Recordurilor la proba Închis Geamul Viteză.

Până la ora actuală, România înregistrează cea mai mare rată de îmbolnăviri cauzate de curent, plasându-se astfel pe locurile I, II, III, IV… atât în Europa, cât și mondial. Trasul de Curent nu se află niciodată într-un real pericol, însă visează adesea la o locuință nouă, în centrul Capitalei, categoria lux sau confort 1, cu trei camere și o singură fereastră.