Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Traseistul de Medici (Păreres Multiples)

Traseistul de Medici (Păreres Multiples)

Traseistul de Medici este poate cel mai neîncrezător dar determinat specimen de ipohondrie română. Încercat zilnic de felurite simptome, dureri de diferite intensități, surde și mute, acesta este un maratonist înverșunat al spitalelor și cabinetelor medicale, în perpetuă căutare de diagnostic. Dar nu orice diagnostic. Un maratonist al policlinicilor care îi pune la respect chiar și pe atleții de performanță, acesta face naveta de la un spital la altul, într-o continuă vânătoare de specialiști cu care să rezoneze și care să îi confirme ceea ce el știe deja, și anume că este grav bolnav. Și că are un diagnostic și își dorește și el, ca tot omul, ca suferința să îi fie confirmată și parafată, de preferat de cât mai mulți medici.

Astfel, Păreres Multiples își încearcă norocul în toate ariile cunoscute și necunoscute ale medicinei clasice sau alternative, nemulțumindu-se cu o primă, a două sau a cincea părere. Diagnosticat sau nu, acesta își repetă analizele de sânge la toate laboratoarele existente în orașul său și nu numai, contestând orice marjă de eroare, de la 0,001% de 0,0000(1)%. Dintre toate speciile cunoscute, este cel care alternează policlinicile cu frecvența cea mai mare, măcinat de neîncredere și incertitudine. Dacă cumva primul medic s-a înșelat? Sau al doilea, sau al zecelea? Totuși, parcă e mai bine să audă încă o părere. Sau două. Sau zece.

Poate fi reperat în instituțiile medicale, fiind cel care își așteaptă răbdător rândul, păzind lângă scaunul său o pungă o pungă de dimensiunea unui bagaj de cală plină cu documente, radiografii și rezultate. Din cauza faptului că majoritatea timpului său este sacrificată acestor investigații hiperamanunțite, Insistentul de Boală nu reușește să onoreze cu prezența impusă de locul de muncă, așadar va avea un profil de LinkedIn burdușit cu job-uri la care niciodată nu ajunge să aniverseze 3, 6 luni sau un an. Fără ca aceștia să realizeze, specialiștii ai căror un Traseist de Medici se adresează sun parte a unui joc de leapșa complex, în care fiecare pasează ștafeta celuilalt, în completă necunoștință de cauză.

Este foarte probabil ca Traseistul de Medici să nu aibă nicio problemă medicală, dar chiar și atunci când este diagnosticat, pericolul cel mai mare pe care îl ridică comportamentul său este întârzierea tratamentului. În câteva cazuri documentate medical s-a întâmplat ca boala acestuia să se vindece de la sine, nemaiașteptând momentul în care astrele sunt aliniate corect, cu luna în descreștere și Mercur în retrogad, iar informațile adunate și coroborate de Suferintae Insistentiae puse cap la cap și satisfăcătoare. Astfel, organismul său a decis să lupte singur cu corpurile străine și dușmănoase, de plictis și exasperarea de a mai aștepta pachetele cu ajutoare.