Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Prof. Univ. Dr. Miron Bogdan

Suntem onorați să vi-l prezentăm pe D-l Prof. Univ. Dr. Miron Bogdan, Medic Primar de Medicină Internă și Pneumologie, Doctor în Științe Medicale.

D-l Prof. Univ. Dr. Miron Bogdan face parte din echipa REGINA MARIA Policlinica Dorobanți și acordă consultații de pneumologie în fiecare zi de Joi între orele 17:00-18:20.

Cu o vastă experiență și renume în specialitatea pneumologie, D-l Prof. Univ. Dr. Miron Bogdan este:

  • Profesor de Pneumologie la Catedra de Pneumologie a Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila", București
  • Membru al Comitetului Director al Colegiului Medicilor din București
  • Președintele Comisiei de Pneumologie din Ministerul Sănătății

D-l Prof. Dr. Miron Bogdan ne-a declarat: “La ora actuală avem la REGINA MARIA Rețeaua privată de sănătate cele mai bune standarde de acordare a asistenței medicale în ambulatoriu în regim privat. Cred că în aceste momente când sistemul medical de stat trece printr-un declin accentuat, asistența medicală în sistemul privat este singura alternativă viabilă”.

D-l Prof. Univ. Dr. Miron Bogdan este autor și co-autor a mai mult de 250 lucrări științifice publicate în importante publicații medicale romănești și internaționale sau prezentate în importante manuale și monografii medicale românești.

În calitate de cadru universitar, D-l Prof. Univ. Dr. Miron Bogdan și-a adus aportul important la formarea a sute de studenți și medici rezidenți în specialitatea pneumologie, medicină internă și medicină generală. În perioada 1999-2000, a fost mangerul național al programului de educație medicală continuă “EdAsma” și “Otto” în astm bronșic și infecții respiratorii comunitare, implicând 3000 de practicieni generaliști din România. Începând cu anul 2005, D-l Prof. Univ. Dr. Miron Bogdan este promotorul și managerul Programului de creare al Registrului Național de Hipertensiune Arterială Pulmonară “HIPERION”.

D-l Prof. Univ. Dr. Miron Bogdan este membru a numeroase societăți medicale românești și internaționale:

  • Membru activ al European Respiratory Society și al American Thoracic Society
  • Membru al Societe de Pneumologie de Langue Francaise
  • Reprezentant al Societății Române de Pneumologie la Forum of the European Societies (FERS)
  • 1996-1999 și 2002-2004: Vice-președinte al Societății Române de Pneumologie
  • 1999-2002: Președinte al Societății Române de Pneumologie