Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Pot sa trec prin detectorul de metale la aeroport daca sunt insarcinata?

Pot sa trec prin detectorul de metale la aeroport daca sunt insarcinata?

In majoritatea aeroporturilor, pasagerii trec prin detectorul de metale care foloseste un camp electromagnetic pentru a depista arme sau substante interzise. Orice aparat care produce sau foloseste electricitate, cum ar fi aparatele si ustensilele pe care le folosim in casa,  genereaza un camp electromagnetic. Nivelul scazut pe care il emite detectorul de metale este considerat sigur pentru oricine, inclusiv pentru femeia insarcinata. Acelasi lucru este valabil si in cazul baghetelor pe care personalul de la securitate le foloseste uneori in cazul anumitor calatori.

Multa lume crede in mod eronat ca aceste aparate folosesc raze X, insa nu este asa. Este adevarat doar in cazul aparatelor destinate controlului bagajelor. Aceste aparate emit acelasi tip de radiatie ca in cazul unei radiografii dentare si sunt folosite doar pentru scanarea bagajelor si a obiectelor care ajung in avion.

Totusi, daca ai indoieli privind siguranta sau te simti inconfortabil sa fii scanata, poti alege sa ti se faca in loc o perchezitie corporala.