Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Ierbivorul de Asfalt (Anemicus Eternus)

Ierbivorul de Asfalt (Anemicus Eternus)

Ierbivorul de Asfalt, rudă apropiată a Obsedatei de Detoxifiere și a Haterului de Gluten, este un specimen ce se hrănește exclusiv cu alimente de proveniență vegetariană. Aflat într-un continuu război rece cu mâncarea caldă, preferă alimentarea organismului cu ceea ce consideră a fi ingredientele pe care Dumnezeu le-a intenționat pentru om când a creat planeta. Doar că omul a descoperit cum să facă focul și cât de gustoasă e carnea de vânat și așa s-au înfăptuit și restul păcatelor capitale din Noul Testament.

Victimă a marketing-ului agresiv din industria alimentară din ultimul deceniu, acest specimen este printre puținele care poate înțelege limba străină în care vorbesc colegii de regn, atunci când folosesc construcții de cuvinte ce, pentru restul oamenilor, par că nu au nicio noimă. Spre exemplu: smoothie cu kale, chia și lapte de soia sau granola bar cu semințe de cânepă și reducție de quinoa.  La supermarket, Ierbivorul de Asfalt se diferențează de restul cumpărătorilor ca fiind cel care împinge simultan două cărucioare burdușite cu legume, fructe, zarzavaturi și oleaginoase, atât de multe încât ar putea să hrănească o cantină plină de studenți timp de o săptămână.

În cercuri sociale, Anemicus Eternus este acea persoană de o paloare îngrijorătoare ce nu reușește să termine o propoziție cap-coadă fără a face cel puțin o referire la stilul de viață sănătos pe care îl duce. Ierbivorul de Asfalt aduce astfel exotismul Savanei direct pe trotuarele din orașele românești și, în cazuri mai extreme, poate fi văzut purtând exclusiv pantofi din piele artificială și conviețuind cu un număr impresionant de câini și pisici salvate de sub mașini.