Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Hernie de disc cervicala operata prin metode inovatoare

In prezent, interventiile minim invazive neurochirurgicale sunt “standardul de aur” pentru tratarea herniilor de disc.

Chirurgia minim invaziva spinala implica practicarea unor incizii mici, cu reducerea ranirii tesutului sanatos adiacent pielii, folosind instrumentar special conceput care permite neurochirurgului o buna vizualizare a campului operator prin incizia mica. Neurochirurgul foloseste un microscop operator ultraperformant care ii permite sa vada structurile mai bine, sa controleze sangerarea mai usor si sa limiteze lezarea tesutului sanatos din jur. Nervul este decomprimat folosindu-se instrumentar microchirurgical special. Astfel, întreaga procedura este mai sigura pentru pacient.

Tratamentul standard neurochirurgical al herniei de disc cervicale consta in indepartarea discul intervertebral degradat (discectomie) si fuziunea vertebrelor cervicale adiacente cu scopul de a umple spatiul ramas liber pentru a preveni colapsarea si frecarea vertebrelor. In mod traditional, aceasta fuziune se realiza prin umplerea spatiului cu un autograf (grefon osos obtinut de la pacient) sau allograf (grefon osos obtinut de la un donor).

In Ponderas Academic Hospital, medicii neurochirurgi folosesc doua metode inovatoare de fuziune vertebrala cervicala – dispozitivul tip Cage si dispozitivul Zero-P ACIF.

Ponderas Academic Hospital este unul din putinele centre de neurochirurgie din tara unde se efectueaza aceste tipuri de operatie.

 

Hernia de disc cervicala: discectomie cu fuziune vertebrala cu dispozitiv tip Cage

 

Dispozitivul Cage (“cusca”) este fabricat dintr-un polimer biocompatibil PEEK, care este un derivat de carbon cu structura asemanatoare osului cortical, fiind foarte bine tolerat de organism. Cusca este umpluta cu un substitut de os de tip fosfat tricalcic. Osul nou format va favoriza adeziunea rapida a vertebrelor adiacente. De la caz la caz, intregul dispozitiv este fixat printr-o placa cu suruburi.

Fata de interventia clasica cu grefon osos, avantajele fuziunii cu dispozitiv Cage sunt multiple:

  • Nu este nevoie de o interventie la nivelul soldului pentru prelevarea grefonului osos
  • Mobilizarea este rapida, cu expernare a doua zi dupa operatie

Hernie de disc cervicala: discectomie cu fuziune cervicala cu dispozitiv Zero-P

Zero-P actioneaza ca un implant de sine statator pentru fuziunea corpurilor intervertebrale cervicale. Este astfel conceput incat combina functionalitatea unei custi intervertebrale si beneficiile unei placi cervicale anterioare.

Denumirea “Zero-P” se refera la absenta profilul anterior al placii, placa incadrand-se practic in spatiul rezultat in urma exciziei discului intervertebral, fara sa iasa in afara, dincolo de peretele anterior al corpului vertebral, asa cum se intampla in cazul unei placi cervicale anterioare normale. Astfel, se reduc semnificativ complicatiile postoperatorii de tipul osificarii vertebrelor adiacente si disfagiei postoperatorii.

Beneficiile fuziunii cervicale anterioare prin metoda Zero-P sunt: 

  • Nu este nevoie de guler cervical postoperator
  • Durerea postoperatorie este aproape inexistenta
  • Fara tulburare de deglutitie
  • Mobilizarea este rapida
  • Reluarea activitatii profesionale este posibila in 10 zile

Hernia de disc cervicala este operata prin tehnici inovatoare in Ponderas Academic Hospital de o echipa de neurochirurgi cu vasta experienta in domeniu:

Surse de informatie: Fuziune cervicala anterioara cu Zero-P adaptat dupa www.aofoundation.org, site accesat 07.2014

Text: Dr. Ileana Andreescu, Senior Medical Marketing Manager

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.