Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Fobicul de Adevăr (Autofuratum Căciulas)

Fobicul de Adevăr (Autofuratum Căciulas)

De-a dreptul fascinant și în completă contradicție cu mai toate speciile prezentate în acest compendiu, Fobicul de Adevăr este unul dintre cele mai de temut specimene.

Trăindu-și viața într-o cvasi-zonă de confort în care predomină negarea oarbă, Fobicul de Adevăr este un expert în autosugestie, cu toate că această calitate nu este folosită în scopuri pozitive. Chiar dacă este clar, atât pentru el, cât și pentru ceilalți, că are problemă medicală și o simptomatologie care îi încurcă viața sau i-o pune pericol, Autofuratum Căciulas refuză cu o îndârjire diavolească să se adreseze unui specialist. Capacitatea sa de a fenta adevărul stârnește invidie în rândul mitomanilor din întreaga țară, instinctele sale de fugă în defavoarea luptei fiind adesea comparate cu cele ale animalelor sălbatice prăduite.

Pentru Fobicul de Adevăr, ceea ce nu cunoaște nu-l poate răni, cu toate că, de multe ori, stările prin care trece indică chiar faptul că, undeva, în organism, există o rană ce necesită atenție specializată. Oameni fiind și ei, cu toate că unii dezvoltă incredibile convingeri în propriile puteri supranaturale, se întâmplă ca, din când în când, Fobicii de Adevăr să se îmbolnăvească. În acele momente, exponenții speciei sunt cei mai vulnerabili așadar, mult mai lesne de identificat. O simplă recomandare de medic, farmacie sau spital, oricât de prietenoasă și bine intenționată, îi va declanșa Fobicului de Adevăr o puternică reacție schizoidă, el refuzând continuarea discuției și retrăgându-se în bula falsei sale realități. De multe ori, Fobicul de Adevăr va evita activitățile sociale și își va alimenta latura introvertă, comportamentul solitar și gândirea închistată.

Întotdeauna, Fobicul de Adevăr consideră că este persoana cea mai sănătoasă care trebuie să meargă la doctor, motiv pentru care cercetătorii din domeniul medical se află în continuare în căutarea unui exponent al acestei specii pe care să îl poată studia mai amănunțit. Din cât se cunoaște, până la ora actuală nu s-a reușit prinderea vreunuia.