Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

De ce sa faci internship?

De ce sa faci internship?

Dupa bac, alegerea unei facultati care sa corespunda cu profilul personal, dar si cu perspectivele unei cariere de succes este un pas foarte important pentru toti tinerii. De multe ori, facultatea aleasa corespunde cu optiunile de cariera, insa aceasta nu este o regula. Eu am ales sa studiez Comunicare si Relatii Publice, dar am descoperit ca mi se potriveste si imi place sa lucrez in resurse umane. Cum am reusit acest lucru? Bineinteles, printr-un Internship. Am cautat online, am aplicat pe Hipo si m-am pregatit de interviu. Astfel, am avut ocazia sa fac primul pas in lumea oamenilor mari, in compania REGINA MARIA.

Ce a insemnat pentru mine experienta interviului? Am trecut mai intai printr-un scurt screening telefonic, urmat de o invitatie la sediul REGINA MARIA pentru un test de logica si finalizat cu un interviu cu Directorul de HR! Eram in anul 1, deci CV-ul in punctul acela continea cateva experiente din liceu si o scurta perioada de voluntariat din semestrul 1. Ce m-a ajutat au fost curajul, atitudinea deschisa si increzatoare si dorinta mea de a invata si de a contribui.

Cum au inceput cele 5 luni alaturi de colegii din departamentul de HR? Cu mari emotii si cu o serie de responsabilitati. Cu toate acestea, de la primul interviu mi-am dat seama ca aici voi gasi oameni deschisi, care imi vor raspunde la toate intrebarile. Nu mi-a fost frica sa gresesc, am invatat sa intreb si sa imi asum raspunderea pentru munca mea. Cu pasi mici, dar siguri am primit responsabilitati pe care le-am dus cu succes la capat, lucru ce m-a ajutat sa capat incredere in fortele proprii.

In aceasta perioada mi-am dat seama ca angajatorii apreciaza in primul rand implicarea studentilor si dorinta lor de a invata. Asa ca, pot spune ca un internship este o experienta pe care o recomand din primul an de facultate pentru ca te conecteaza cu realitatea biroului, cu deadline-urile, cu activitati creative, dar si cu cele rutiniere si cu oameni care, prin expertiza lor practica, iti devin mentori. In plus, ce apreciez cel mai mult la internshipul meu este ocazia de a descoperi o cariera care imi place si care mi se potriveste si o echipa care ma inspira si ma ajuta sa inteleg aspecte esentiale pentru evolutia mea in echipa de HR.

Articol scris de Bianca Ciubotariu, Junior Recruitment Officer