Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Aparatul dentar lingual: soluţia invizibilă pentru un zâmbet perfect

Aparatul dentar lingual: soluţia invizibilă pentru un zâmbet perfect

Aparatele dentare sunt o metodă sigură şi eficientă pentru a obţine un zămbet perfect şi strălucitor. Însă mulţi oameni cred că înfrumuseţarea zâmbetului înseamnă să înduri purtarea unui aparat dentar inestetic timp de 1-2 ani.

Nu este cazul aparatelor dentare linguale! Deşi acţionează în acelaşi mod ca şi aparatul clasic, există o diferenţă importantă cosmetică: aparatele dentare linguale nu se văd! Şi asta pentru că partea metalică a aparatului este plasată pe faţa internă a dinţilor, fără a se vedea din exterior.

De aceea, aparatele linguale sunt numite frecvent “invizibile”.

De ce să alegi un aparat lingual?

  • Dacă eşti preocupat de aspectul tău şi nu eşti confortabil cu purtarea unui aparat clasic care este vizibil
  • Dacă vrei să-ţi menţii o imagine profesională, în special dacă lucrezi cu clienţii
  • Dacă vrei să-ţi transformi zămbetul într-un mod cât mai discret

Aparatele linguale pot fi folosite la orice vârstă, însă sunt din ce în ce mai populare la adolescenţii şi adulţii care vor un tratament dentar fără ca echipamentul ortodontic să interfere cu viaţa lor de zi cu zi.

Ce pot face aparatele linguale pentru tine?

  • Corectează orice malocluzie sau malpoziţie a dinţilor, oricât de mică
  • Treatează dinţii înghesuiţi
  • Reduc distanţele anormale dintre dinţi

Totul într-o manieră foarte blândă. În plus, mulţi au nevoie de un astfel de tratament  pentru dureri sau disfuncţii la nivelul articulaţiei temporo-mandibulare, oboseală musculară cronică, dureri de cap, diverse afecţiuni digestive sau probleme de igienă dentară, cum ar fi tartru, carii, respiraţie urât mirositoare sau gingii care sângerează.

Din ce sunt alcătuite aparatele linguale?

Aparatele linguale sunt alcătuite din bracket-uri metalice care sunt lipte pe spatele dinţilor; bracket-urile sunt individualizate pentru fiecare dinte în parte, fiind de dimensiuni mici şi rotunjite, ceea ce va asigura un confort sporit.  Elementele active al aparatului sunt arcurile care pun dinţii în mişcare. Amprentele pacientului se trimit la laborator, unde aparatul este realizat şi personalizat, urmând ca apoi să fie lipit pacientului. Aparatul nu se vede, este estetic, se igienizeaza uşor, iar durata de tratament variază între 1 si 3 ani, în funcţie de circumstanţele individuale.

Care sunt beneficiile aparatelor linguale?

Avantajele nu se limitează doar la cele cosmetice. Alte beneficii sunt:

  • Fără risc de apariţie a cariilor deoarece bracket-urile sunt cimentate pe partea din interior a dinţilor 
  • Precizie ridicată deoarece bracket-urile se realizează  personalizat, fiind adaptate formei anatomice unice a fiecărui dinte
  • Uşurinţă  în curăţăre şi întreţinere

Solutia linguală este potrivită pentru orice anomalie ortodontică, fie ea cât de mică, însă nu toţi medicii ortodonţi oferă tratament lingual deoarece acesta necesită training şi expertiză tehnică.

Dna. Dr. Georgiana Stanescu s-a specializat în Ortodonţie şi Ortopedie Dento-Facială şi este certificată pentru tehnica linguală. Fă-ţi acum o programare pentru a afla care sunt nevoile tale şi dacă tratamentul ortodontic lingual este potrivit în cazul tău!