Dictionar de analize

Lamotrigin

272.00 Lei Contacteaza-ne

Descriere

Lamotrigina este aprobata pentru tratamentul tulburarii bipolare si a unei largi varietati de tulburari convulsive, incluzand sindromul Lennox-Gastaut, crizele tonico-clonice primare generalizate si convulsiile partiale.

Alte utilizari includ:

  • Tratamentul migrenei
  • Tratamentul nevralgiei trigeminale
  • Tratamentul depresiei refractare

Lamotrigina inhiba eliberarea glutamatului (aminoacid excitator) si canalele de sodiu sensibile la tensiune pentru stabilizarea membranelor neuronale.

Biodisponibilitatea pe cale orala este foarte mare (aproximativ 98%). Medicamentul este metabolizat prin conjugarea acidului glucuronic cu metabolitii inactivi.

Timpul de injumatatire este de 25 pana la 33 de ore la adulti, dar scade odata cu utilizarea concomitenta de fenitoina sau carbamazepina si creste cu terapia cu acid Valproic concomitent, disfunctie renala sau insuficienta hepatica.

Reactiile adverse frecvente sunt: ameteli, ataxie, incetosare sau vedere dubla, greata sau varsaturi.

Indicatii

  • Monitorizarea concentratiei serice a Lamotriginei
  • Ajustarea dozei de Lamotrigina la pacientii care primesc alte medicamente anticonvulsivante care interactioneaza farmaceutic cu lamotrigina.

Interpretari

Concentratia serica trebuie interpretata in contextul raspunsului clinic al pacientului si poate furniza informatii utile pacientilor care prezinta un raspuns slab sau efecte adverse, in special cand este administrata concomitent cu alte medicamente anticonvulsivante.

In timp ce majoritatea pacientilor prezinta raspuns la medicament, cand concentratia minima este in intervalul de 2,5 pana la 15 mcg/mL si prezinta semne de toxicitate cand concentratia serica este > 20 mcg/mL, unii pacienti pot tolera concentratii maxime de 70 mcg/mL.