Chimioterapia in Spitalul Euroclinic

Chimioterapia este un tip de tratament pentru cancer care foloseste medicamente cu scopul de a distruge celulele canceroase. Scopul chimioterapiei este diferit pentru fiecare pacient si depinde de tipul de cancer si de cat de avansat este acesta.

Tratamentul chimioterapic se administreaza pe cicluri de tratament, care pot dura una sau mai multe zile si sunt urmate de o perioada de repaus. Medicamentele citostatice pot fi administrate intr-un spital, cabinet medical sau la domiciliul pacientului. Uneori, tratamentul inseamna inghitirea unei pastile sau se administreaza printr-o injectie. Frecvent insa, la cei mai multi pacienti tratamentul este injectabil, printr-o vena.

In Spitalul Euroclinic, medicul oncolog stabileste planul de tratament chimioterapic in funcție de tipul de cancer, de medicamentele folosite si de modul in care organismul tau raspunde la tratament. Asistentele noastre medicale sunt dedicate pacientilor oncologici si au experienta atat in administrarea tratamentului citostatic, cat si in ingrijirea acestor pacienti cu nevoi speciale. Sectia dispune de rezerve speciale pentru pacientii internati, precum si de un spatiu amenajat cu patru paturi, dedicat exclusiv pacientilor cu internare de o zi.

Chimioterapia este folosita ca tratament pentru

  • Vindecarea cancerului
  • Prevenirea reapariției celulelor canceroase dupa intervenția chirurgicala
  • Prevenirea raspandirii cancerului in alte organe
  • Micsorarea dimensiunii unei tumori astfel incât operația sa se poata efectua mai usor
  • Micsorarea dimensiunii unei tumori incurabile cu scopul de a imbunatați calitatea vieții si pentru a ameliora simptomele (chimioterapie paliativa)

Dispozitive pentru administrarea chimioterapiei

Chimioterapia intravenoasa se realizeaza cu ajutorul unor branule, porturi sau camere implantabile si pompe pentru perfuzie continua, in special cand durata tratamentului este mai lunga.

Camera implantabila

  • Poate fi recomandata persoanelor cu vene greu de accesat

Pompa elastomerica

  • Dispozitiv special pentru tratamentul in perfuzie al citostaticelor

Oferim toate tipurile de tratament oncologic

In Spitalul Euroclinic pacientii oncologici pot face toate tipurile de tratament: cu citostatice, agenti tintiti, hormonoterapie, bisfosfonati, imunoterapie etc. In functei de nevoile fiecarui pacient, tratamentul se poate face fie in forma de internare continua, ceea ce presupune internarea pacientului pentru cateva zile, fie sub forma de internare de zi, ceea ce inseamna ca pacientul va sta in spital doar cateva ore.