Oncologie medicala

Dr. Cristian Gal, Coordonator Departament Oncologie Medicala

Diagnostic si tratament pentru cancer, a doua opinie

Medicina oncologica bazata pe dovezi si medicina personalizata
Comisie multidisciplinara

Pentru cazurile oncologice care necesita tratament complex

Imunoterapia si terapia biologica a cancerului

Disponibila in Spitalul Euroclinic

Activitatea Sectiei de Oncologie Medicala din Spitalul Euroclinic este coordonata de Dr. Cristian Gal, medic primar oncolog care colaboreaza activ cu Institutul Oncologic Bucuresti. Este membru in societati importante de oncologie medicala: Societatea Europeana de Oncologie, Societatea Americana de Oncologie si Societatea Romana de Oncologie si investigator in multiple trialuri clinice de oncologie. Dr. Gal face parte din echipa multidisciplinara a Clinicii Sanului REGINA MARIA.

Secţia dispune de rezerve speciale pentru pacienții internați, precum si de un spatiu amenajat cu patru paturi, dedicat exclusiv pacienților cu internare de o zi.

Dr. Cristian Gal, Medic primar Oncolog

“Indiferent daca te adresezi pentru diagnostic, a doua opinie sau tratament pentru cancer, vei beneficia de cele mai moderne metode de tratament, echipamente medicale si o ingrijire plina de compasiune, caldura si susţinere.”

De ce sa alegi sa fii tratat de catre medicii nostri in Spitalul Euroclinic?

Specialistii nostri aplica cele mai moderne principii de ingrijire medicala in oncologie

 • Folosim protocoale interne de diagnostic, tratament si monitorizare  conform celor mai importante ghiduri internaţionale din SUA si Europa
 • Dr. Cristian Gal are experienta importanta in tratamentul chimioterapic pentru toate tipurile de cancer
 • Pentru cazurile oncologice care necesita tratament complex exista o comisie multidisciplinara formata din medici specialisti in chirurgie oncologica, pneumologie, neurologie, urologie, ORL, medicina interna, investigatii imagistice, etc., care se intrunesc special pentru a discuta cazul respectiv, cu scopul de a gasi cea mai buna solutie de tratament
 • Asistentele medicale sunt dedicate acestei sectii si au experienta in administrarea tratamentului citostatic si ingrijirea acestor pacienti cu nevoi speciale. Asistentele isi desfasoara activitatea conform unor proceduri operaționale standardizate

Pacientii care aleg sa fie ingrijiti in Spitalul Euroclinic beneficiaza de:

 1. Intocmire dosar medical necesar decontarii CNAS pentru investigatii si medicatie
 2. Tratament gratuit cu medicatie inclusa in programul PNS3 (oncologice specifice)
 3. Eliberare reteta pe program PNS3
 4. Continuarea tratamentului initiat in spitale din afara tarii cu administrarea doar a acelor medicamente care sunt aprobate de Agentia Nationala a Medicamentului din Romania.
 5. Pacientii straini isi poti continua tratamentul folosind acelasi protocol, dar cu medicatia proprie

Servicii medicale pentru pancientii cu cancer in Spitalul Euroclinic:

 • Investigatiile imagistice si de laborator necesare diagnosticului si urmaririi periodice a cancerului, inclusiv facilitare examinare PET decontata de CNAS
 • Daca pacientul are indicatie de radioterapie, medicul nostru oncolog il va indruma catre clinicile private sau de stat care fac acest tip de tratament

Tipuri de consultatii oncologice in Spitalul Euroclinic

Chimioterapia in spitalul euroclinic

Chimioterapia este un tip de tratament pentru cancer care foloseste medicamente cu scopul de a distruge celulele canceroase. Scopul chimioterapiei este diferit pentru fiecare pacient si depinde de tipul de cancer si de cât de avansat este acesta.

Chimioterapia este folosita ca tratament pentru:

 • Vindecarea cancerului
 • Prevenirea reapariției celulelor canceroase dupa intervenția chirurgicala
 • Prevenirea raspandirii cancerului in alte organe
 • Micsorarea dimensiunii unei tumori astfel incât operația sa se poata efectua mai usor
 • Micsorarea dimensiunii unei tumori incurabile cu scopul de a imbunatați calitatea vieții si pentru a ameliora simptomele (chimioterapie paliativa)

Chimioterapia se administreaza pe cicluri de tratament, care pot dura una sau mai multe zile si sunt urmate de o perioada de repaus. Medicul oncolog va stabili planul de tratament chimioterapic in funcție de tipul de cancer, de medicamentele folosite si de modul in care organismul tau raspunde la tratament.

Toate tipurile de tratament chimioterapic

In spitalul Euroclinic se fac toate tipurile de tratament: cu citostatice, agenti tintiti, hormonoterapie, bisfosfonati, etc. De la caz la caz, tratamentul se poate face cu internarea pacientului cateva zile - internare continua sau doar cateva ore - internare de zi.

Camera implantabila (port-a-cath) si pompa elastomerica

Citostaticele sunt medicamente toxice si iritante pentru piele, tesuturi si vene. In plus, in cazul unui pacient cu cancer este nevoie frecvent sa i se recolteze sange pentru analize, sa i se faca perfuzii intravenoase, transfuzii de sange sau tratamente injectabile cu antibiotice.

De aceea, pentru confortul pacientului, acestuia i se poate implanta un dispozitiv special care se numeste camera implantabila (port-a-cath) care permite administrarea repetata si pe o perioada lunga de timp a citostaticelor.

Camera implantabila este montata de catre medicul Dr. Bogdan Barta. Interventia se efectueaza in sala de operatie, sub anestezie locala sau sedare usoara si dureaza mai putin de o ora. De asemenea, daca este nevoie, pacientului i se poate pune la dispozitie o pompa elastomerica, un dispozitiv special pentru tratamentul in perfuzie al citostaticelor.

Echipa medicala

Dr. Cristian Gal

Medic primar
Dr. Cristian Gal

Dr. Delia Mateescu

Medic primar
Dr. Delia Mateescu

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.
Informatii utile pentru pacienti

Este important sa aduca intregul dosar medical, astfel incat medicul oncolog sa aiba o imagine cat mai exacta a starii lui de sanatate
Pentru a beneficia de medicatia oncologica gratuita sunt necesare urmatoarele documente:

 • Trimitere de la medicul de familie in contract cu CASMB
 • Adeverinta de salariat cu dovada platii contributiei catre CASMB sau ultimul cupon de pensie
 • Copie dupa cartea de identitate 
Ghiduri pentru pacienti

Informatie medicala corecta din punct de vedere medical pentru pacientii cu cancer care sa-i ajute sa inteleleaga mai bine natura bolii lor si sa poata alege cea mai buna optiune de tratament.