Avand la dispozitie cel mai modern echipament de endoscopie digestiva, Olympus EVIS EXERA III, echipa din spitalul Euroclinic desfasoara in cadrul Laboratorului de Gastroenterologie si Endoscopie Digestiva o activitate complexa care acopera toata patologia digestiva si o gama vasta de proceduri endoscopice diagnostice si terapeutice.
Pacientii cu boli digestive sunt ingrijiti multidisciplinar, ca urmare a colaborarii cu medicii din alte specialitati (imagistica, laborator, anatomopatologie, chirurgie, oncologie, endocrinologie), ceea ce permite diagnosticarea, tratarea si urmarirea afectiunilor conform ghidurilor medicale europene si mondiale actuale.
Echipa medicala
De ce sa alegi sa fii tratat de medicii nostri in spitalul euroclinic?
Beneficiezi de cel mai modern endoscop digestiv - Olympus EVIS EXERA III
Sistemul optic si specificatiile digitale ale aparatului Olympus EVIS EXERA III au revolutionat examenul endoscopic, cu stabilirea unor noi standarde pentru diagnosticul si tratamentul bolilor digestive. Astfel, se poate realiza scopul principal al endoscopiei digestive si anume identificarea precoce, in timp util, a leziunilor precanceroase sau canceroase, ceea ce va imbunatati semnificativ rezultatul tratamentului si in consecinta, calitatea vietii pacientilor.
Medicii nostri efectueaza o gama larga de proceduri endoscopice diagnostice si terapeutice
Tehnologia avansata, combinata cu profesionalismul medicilor gastroenterologi, permite ca procedurile endoscopice sa fie efectuate cu indemanare, timp minim de executie si confort maxim pentru pacient. Deseori, aceste proceduri pot inlocui interventia chirurgicala care necesita internare, recuperare si concediu medical.
Cele mai importante inovatii tehnologice ale endoscopului Olympus Evis Exera III sunt:
Imagini de inalta rezolutie digitala care permit detectarea chiar si a unor schimbari minime in structura mucoasei digestive
Inspectarea in detaliu a tesutului – la 2 mm distanta de peretele mucoasei
Daca este necesar, imaginile pot fi marite in timpul examinarii pana la nivel celular
Utilizarea unei tehnologii proprii Olympus denumite "Narrow Band Imaging" (NBI), care permite evaluarea retelei de vase capilare si identificarea tesutului patologic in comparatie cu tesutul normal intr-un stadiu foarte incipient de boala
Proceduri endoscopice diagnostice si terapeutice:
- Endoscopie digestiva superioara diagnostica
- Colonoscopie
- Sigmoidoscopie
- Colangio-pancreatografia retrograda endoscopica (ERCP)
- Polipectomie endoscopica
- Mucosectomie endoscopica
- Excizie piecemeal a polipilor voluminosi sesili
- Disectie de submucoasa endoscopica
- Hemostaza endoscopica
- Ligatura si scleroza endoscopica a varicelor esofagiene
- Stentari tumori stenozante esofagiene si colonice
- Gastrostoma endoscopica
- Tratamentul endoscopic al hemoroizilor
- Marcaj endoscopic (tatuaj) al leziunilor colo-rectale mici, dificil de reperat intraoperator
- Montare de balon intragastric