Eşti aici

Invata sa previi cancerul colorectal! Fa-ti colonoscopia

Cancerul colorectal include atat cancerul de colon, cat si cancerul de rect. Cand tumora se dezvolta in intestinul gros, adica partea inferioara a sistemului digestiv, afectiunea se numeste cancer de colon. Vorbim de cancer rectal cand tumora se afla la o distanta de aproximativ 15 cm de anus.

 

Cum incepe cancerul colorectal?

 

Initial apar polipii precancerosi in mucoasa colonului. Aceste celule precanceroase pot lua forma unei ciuperci, pot fi plati sau pot fi inglobati in peretii colonului. Ei se transforma in cancer colorectal intr-o perioada lunga de timp de 10-15 ani. Prin urmare, gasirea la timp si indepartarea polipilor ajuta la prevenirea cancerului colorectal.
 

Cancerul colorectal poate fi prevenit:

 

Fa-ti testele de screening
Adopta un stil de viata sanatos, bazat pe miscare si alimentatie sanatoasa
Informeaza-te despre cancerul colorectal, care este cel mai frecvent tip de cancer din Europa; de asemenea, este mai des intalnit la barbati decat la femei
 
 
 

Cand trebuie sa incep screening-ul?

 

Ghidurile internationale recomanda realizarea screening-ului odata la 10 ani, incepand cu varsta de 50 de ani. Sau mai devreme daca exista cazuri de cancer colorectal in familie. De exemplu, daca mama ta a fost diagnosticata la varsta de 48 de ani, este indicat sa incepi screeningul la varsta de 38.
 

Cum ma pregatesc pentru colonoscopie?

 

Inainte de realizarea unei colonoscopii, trebuie sa respecti o serie de instructiuni precise, astfel incat colonul sa fie perfect curat si sa permita realizarea unui examen precis.
Descarca aici Fisa de informare in vederea realizarii unei colonoscopii.
 
 
 

Alege pachetul de screening pentru cancerul colorectal. Urmeaza intocmai pasii de mai jos

Bilet de trimitere
Obtine bilet de trimitere pentru colonoscopie de la medicul tau
Colonoscopie
Programeaza si fa colonoscopia
Consult Gastroenterologie
Mergi cu rezultatele colonoscopiei la medicul gastroenterolog pentru interpretare

Vreau mai multe informatii

Image CAPTCHA

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate