Despre

In Spitalul Euroclinic oferim tratament chirurgical pentru toate tipurile de hernii, de la cele simple la cele complicate din punct de vedere tehnic. In majoritatea cazurilor, chirurgii nostri opteaza pentru repararea herniilor prin tehnici moderne laparoscopice, dar folosesc si operatiile deschise in cazurile selectionate.

De cele mai multe ori, herniile necesita tratament chirurgical. Acesta variaza in functie de varsta pacientului, tipul de hernie si marimea defectului. De exemplu, in cazul pacientilor cu varste peste 20 de ani, diagnosticati cu hernie inghinala, standardul actual este reprezentat de chirurgia minim invaziva cu montarea obligatorie a unei proteze in spatiul properitoneal, care ofera rezultate estetice si functionale maxime.

Ingrijire integrata, de la diagnostic la recuperare completa

Diagnostic clinic

Consultul si examenul clinic sunt completate de mai multe investigatii utile: ecografie abdominala si computer tomograf abdominal, care evalueaza dimensiunea defectului parietal, volumul si continutul sacului de hernie. In functie de varsta si de patologiile asociate pot fi necesare si alte investigatii imagistice si biologice.

Evaluarea preoperatorie

Consta intr-un set de analize si investigatii efectuate intr-o singura zi: analize de sange, ecografie sau alte investigatii imagistice si de la caz la caz, consulturi interdisciplinare.

Consult preanestezic

Consta in evaluarea riscului anestezic, in informarea pacientului cu privire la optiunile de anestezie posibile si explicarea detaliata a intregii proceduri de anestezie.

Interventia chirurgicala

Medicul chirurg alege impreuna cu pacientul cea mai buna metoda chirurgicala, adaptata nevoilor sale. Operatia va fi prin abord minim-invaziv laparoscopic sau prin chirurgie deschisa.

Urmarire postoperatorie

Rezultatele imediate ale vindecarii chirurgicale, starea de sanatate si evolutia vor fi monitorizate prin controale periodice, pe parcursul primului an, continuand apoi cu evaluari anuale.