Tratamentul herniei inghinale

Hernia inghinala ramane una din cele mai frecvente patologii din serviciile de chirurgie. Reprezinta slabirea peretelui abdominal la nivelul regiunii inghinale si, in functie de localizare, se imparte in hernii inghinale indirecte sau oblice externe, hernii inghinale directe, oblice interne si femurale. Fiecare dintre aceste tipuri de hernii inghinale au simptomatologie si posibilitati evolutive particulare.

Tratament chirurgical personalizat

La pacientii tineri, cu varsta pana in 20 de ani, tratamentul herniei inghinale consta intr-o interventie chirurgicala minima, cu desfiintarea sacului herniar si recalibrarea orificiului profund. In cazul defectelor de mari dimensiuni se impune montarea unei proteze.
In cazul pacientilor cu varsta peste 20 de ani, tratamentul herniei inghinale presupune montarea obligatorie a unei proteze de polipropilena in regiunea inghinala. Standardul actual este reprezentat de chirurgia minim invaziva cu montarea unei proteze in spatiul properitoneal.

Interventii laparoscopice

Tehnica laparoscopica TAPP (trans abdominal pro peritoneal) presupune montarea unei proteze 3D Max Light din Polipropilena. Recuperarea este rapida cu rezultate estetice si functionale maxime.

Interventii traditionale, deschise

Herniile vechi, cu defect parietal de peste 3 cm si sac de hernie voluminos, necesita abord clasic. Standardul este operatia Lichtenstein ce presupune montarea unei proteze de polipropilena pe peretele posterior al canalului inghinal.