Despre departament

Sectia de Chirurgie pediatrica din Spitalul Regina Maria Brasov este formata din medici si asistente medicale bine pregatiti sa evalueze si sa trateze cu grija si empatie copiii cu varste cuprinse intre 0 si 16 ani.

O mare parte dintre interventiile chirurgicale care se realizeaza in spitalul nostru sunt interventii chirurgicale de nisa: corectia hipospadiasului, tratamentul hidronefrozei, ureterohidronefrozei, reflux vezico-ureteral, megaureter congenital etc.

Medicii nostri de chirurgie pediatrica lucreaza multidisciplinar cu medici cardiologi, radiologi, gastroenterologi si medici anestezisti pentru a oferi cele mai bune servicii copilului tau. Indiferent de complexitatea afectiunii de care sufera copilul tau, echipa noastra de specialisti ofera o ingrijire integrata, atat pre cat si postoperator. Munca in echipa este extrem de importanta pentru o operatie de succes, in special atunci cand pacientul este un copil nou-nascut sau sugar.

Ori de cate ori este posibil, medicii nostri chirurgi folosesc tehnicile chirurgicale minim-invazive laparoscopice deoarece acestea permit rezultate de succes, fara cicatrici si cu recuperare postoperatorie rapida.  In multe cazuri, copiii pot pleca acasa chiar a doua zi, sau uneori in aceeasi zi, la cateva ore dupa interventie. Astfel, reluarea activitatilor zilnice si reintegrarea in colectivitate au loc mai curand, iar parintii se pot intoarce la serviciu mai rapid.

Beneficiile chirurgiei laparoscopice la copii, comparativ cu interventiile deschise:

  • Durere dupa operatie redusa
  • Incizii, si in consecinta cicatrici, mult mai mici
  • Trauma minima asupra peretelui abdominal
  • Risc mic de complicatii postoperatorii
  • Spitalizare redusa
  • Recuperare mult mai rapida