Tratament

Conceptul centrului oferă un diagnostic precis în cel mult 10-14 zile. După confirmarea exactă a patologiei se stabilește planul de tratament personalizat, după analiza cazului de către echipa multidisciplinară.

Sunt trei etape de tratament, care se aplică personalizat în funcție de patologie. Ordinea procedurilor poate varia de la caz la caz pentru că nu toate pacientele au nevoie de toate aceste tipuri de tratamente, iar succesiunea lor variază de la caz la caz. Este foarte important tratamentul să fie urmat corect, fără întreruperi, pauze sau amânări. 

Amplitudinea și tipul Intervenției chirurgicale are ca scop eliminarea formațiunii tumorale și a țesutului adiacent pentru siguranță oncologică și depinde de patologia pacientei, de dimensiunea și numărul tumorilor, dar și de dimensiunile sânului și structura acestuia. 

Tratamentul include 3 specialități de bază:

  • Tratamentul oncologic – chimioterapie, hormonoterapie sau terapiile țintite care au scopul de a reduce dimensiunea tumorii și de a preveni răspândirea celulelor canceroase în organism; 
  • Tratamentul chirurgical (interventia propriu-zisă) care poate fi mastectomie totală, parțială de conservare a sânului cu sectorectomii sau rezecție oncoplastică lărgită (este eliminată tumora și doar o parte din țesutul mamar, cu incizii estetice), cu instituirea unei zone de siguranță oncologică, și care poate implica excizia ganglionilor limfatici, santinelă sau disecția axilară totală; 
  • Radioterapia, ca tratament complementar postoperator cu scopul de a consolida rezultatul tratamentului local, metodă care se aplică atunci când este necesar.