Cui ne adresam

Centrul integrat de patologie a sânului se adresează tuturor femeilor. Amplasarea în centrul țării, incidență ridicată a afecțiunilor neoplazice ale sânului și vindecarea în proporție de peste 95% a cazurilor de cancer mamar descoperite prin screening în stadiul incipient sunt suficiente argumente. 

Centrul integrat de patologie a sânului se adresează tuturor femeilor, atât pentru investigații preventive și consult senologic cât și pentru diagnosticare și tratament, indiferent de tipul malign sau benign al afecțiunii. 

Centrul din Spitalul Brașov este deschis următoarelor categorii de paciente: 

  • Femei între 20 și 30 de ani, fără simptomatologie, care solicită din proprie inițiativă, examen clinic și ecografic de screening periodic la fiecare 3 ani. Screeningul oferă garanția că este totul în regulă, în perioada cea mai „furtunoasă” din punct de vedere hormonal, la care țesutul mamar delicat reacționează lunar. 
  • Femeilor în intervalul 30-40 ani, pentru care recomandarea unanimă a specialiștilor este examenul clinic și ecografic al sânilor, anual. 
  • Femeilor cu vârsta peste 40 de ani care au nevoie de investigații de screening prin examen clinic anual și mamografie bilaterală la intervalele recomandate de medic. 
  • Tuturor femeilor după 50 ani, cărora le este recomandat examen clinic anual și mamografie bilaterală anual, completată sau nu, la indicația medicului, de examen ecografic.
  • Tuturor femeilor fără simptomatologie, în baza unei recomandări pentru investigații de specialitate de la medicul ginecolog, endocrinolog, chirurg plastician sau medic de familie pentru screening sau pentru că există un istoric familial de cancer mamar, prostată sau alte boli maligne care pot sugera un risc crescut de afecțiuni neoplazice mamare. 
  • Femeilor cu suspiciune de cancer de sân sau o altă afecțiune diagnosticată la nivelul sânilor, ori care au simptome, precum și celor care solicită o a doua opinie medicală pe baza investigațiilor pentru a infirma sau confirma o suspiciune de patologie mamară, indiferent de tipul acesteia.  
  • Femeilor cu un grad înalt de suspiciune pentru cancerul de sân pentru investigații și diagnostic de certitudine și întocmirea unei scheme personalizate de tratament.
  • Femeilor diagnosticate cu patologie mamară neoplazică sau alte afecțiuni ale sânului, inclusiv pentru cele care deja urmează un tratament specific, în vederea terapiei sau care au nevoie de o reevaluare a tratamentului. 
  • Femeilor care au nevoie de monitorizare specifică după cura terapeutică.