Despre centru

Centrul integrat de patologie a sânului de la Spitalul Brașov oferă pacientelor în cadrul aceleiași clinici tot ceea ce este necesar – de la investigații specifice, diagnostic, terapie personalizată, până la reconstrucție mamară – la toate acestea se adaugă și investigații complete de screening. 
 

Statistica arată că una din opt femei va avea o afecțiune de natură neoplazică a sânului pe parcursul vieții. În Centrul integrat de patologie a sânului din Spitalul Brașov toate serviciile medicale sunt disponibile într-un singur loc, începând cu diagnosticul de certitudine și terminând cu tratamentul personalizat. 

Conceptul oferă femeilor tot suportul necesar începând cu screeningul mamar,  interpretarea rezultatelor și recomandarea sau decizia terapeutică dacă este necesară, diagnosticare prin investigații complete, planul de tratament personalizat și tratamentul în sine,  de la terapia medicamentoasă la procedura chirurgicală, care poate fi completată, sau nu, cu reconstrucția mamară. La finalul terapiei pacienta beneficiază și de monitorizare. 

Centrul integrat de patologie a sânului elimină timpii de așteptare între etape, permite diagnosticarea foarte rapidă și instituirea imediată a celei mai bune scheme de tratament. Centrul a adoptat și respectă protocoalele europene ESMO (Societatea Europeană pentru Oncologie) și ghidurile NCCN (National Comprehensive Cancer Network), echipa medicală fiind la curent cu tot ceea ce apare nou sau se modifică în domeniul patologiei mamare, spre folosul pacientelor.